Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Έτσι θα ασφαλίζονται οι μικροξενοδόχοι στον ΟΑΕΕ

* Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας από έξι (6) μέχρι και δέκα (10) δωματίων ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον Ο.Α.Ε.Ε. σε όλη την επικράτεια, στην 1η ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) στο ποσό αυτής. 
* Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας έντεκα (11) δωματίων και άνω και με έδρα σε περιοχές της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 25 του Ν. 3846/10 (προαιρετικές περιοχές) ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον Ο.Α.Ε.Ε., στην 1η ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) στο ποσό αυτής.
Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας έντεκα δωματίων και άνω με έδρα υποχρεωτικές περιοχές ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, όπως και οι λοιποί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ. 

Αυτές είναι οι δύο βασικές ρυθμίσεις που αναφέρονται σε εγκύκλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για το πώς ασφαλίζονται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων σε περιοχές κάτω των 2.000 ατόμων. Πρόκειται για ένα χρονίζον θλέμα, με το οποίο έχει ασχοληθεί πολλάκις και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, και αφορά χιλιάδες μικροξενοδόχους, οι οποίοι ζουν υπό την δαμόκλειο σπάθη προτίμων και εκφοβισμού, του ως συνήθως αφερέγγυου ελληνικού Δημοσίου. Στην εγκύκλιο η διοίκηση του ΟΑΕΕ, διευκρινίζει ότι δεν θα αναζητηθούν οι εισφορές για τα έτη που οι μικροξενοδόχοι ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.


Η εγκύκλιος ολόκληρη εδώ 

money-tourism.blogspot.gr