Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αυτή είναι η Δημοκρατία μας

Με 204 άκυρα ψηφοδέλτια δεν εξελέγη, τελικά, ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος - βάσει Κανονισμού - θα έπρεπε να είναι από τη Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι εξελέγησαν κανονικά.
Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον κ. Πολύβιο Ζησιμόπουλο, στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής, δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά. Όπως γνωρίζετε, η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους παραπάνω, από βουλευτές άλλων κομμάτων, κάτι το οποίο γεννά μια μεγάλη συζήτηση, που δεν είναι της παρούσης.

Σχεδόν αμέσως, είχαμε την απάντηση της Χρυσής Αυγής, μέσω ανακοινώσεως: «Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».
Είναι προφανές ότι από τη Χρυσή Αυγή έχουν παρερμηνεύσει, κατά το δοκούν, τον όρο «συνταγματική εκτροπή», και το πότε τη χρησιμοποιούμε. Ταυτόχρονα, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, δεν έκαναν κάτι παράνομο. Δεν ψηφίστηκε ο κ. Ζησιμόπουλος, επομένως η θέση του έβδομου αντιπροέδρου παραμένει κενή. Δεν αναδείχθηκε μέσω ψηφοφορίας και καθαιρέθηκε από το Κοινοβούλιο, τότε θα είχαμε πραγματική συνταγματική εκτροπή.
Αν δεν το καταλάβατε, κύριοι της Χρυσής Αυγής, αυτή είναι η Δημοκρατία, η Δημοκρατία μας. Βάσει αυτής, μπορείτε να προστρέξετε νομικά, όπου θεωρείτε ότι θα δικαιωθείτε. Εκτός κι αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη Δημοκρατία...
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

protagon.gr