Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εξανεμίσθηκαν οι ελπίδες για τον Βρετανό που χάθηκε στην Τήλο

ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ

Σταμάτησαν οι έρευνες, αλλά στο νησί παραμένουν τα παιδιά του, ελπίζοντας στο θαύμα. Μάλλον κάποιο ατύχημα του συνέβη…
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση του 77χρονου Βρετανού που πήγε στην Τήλο για ξεκούραση και περπάτημα στα μονοπάτια του νησιού την περασμένη εβδομάδα. Συμπληρώθηκαν 19 μέρες από την εξαφάνισή του και μέχρι χθες δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του. Στο νησί βρίσκονται η κόρη του, ο σύζυγός της Φιλ. Διάκουλας από τη Λίνδο και ο γιός του που ήρθε από την Αγγλία προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.

Ο 77χρονος έφυγε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε το πρωί της περασμένη Πέμπτης και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Την Παρασκευή που έγινε αντιληπτή η εξαφάνισή του σήμανε συναγερμός και υπήρξε κινητοποίηση με τις έρευνες να επεκτείνονται στα βουνά της Τήλου, αλλά και στη θάλασσα. Στις έρευνες πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα με αστυνομικούς, στρατιώτες και ομάδα CBR που πήγε από τη Ρόδο, ενώ σηκώθηκε και το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Στις έρευνες στη θάλασσα έκαναν σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο /βρετανός χάθηκε σε κάποιο βουνό του νησιού, ή στη θάλασσα.
Οι έρευνες συνεχίσθηκαν και τις επόμενες μέρες, μέχρι την Τρίτη, το ίδιο εντατικά, αλλά μετά την Τρίτη γίνονταν αποσπασματικά σε συγκεκριμένες περιοχές. Από προχθές Πέμπτη δεν γίνονται πλέον έρευνες. Οι δικοί του παραμένουν όμως στο νησί, ελπίζοντας σ’ ένα θαύμα.
Προφανώς ο 77χρονος Βρετανός υπέστη κάποιο ατύχημα είτε σε βουνό, είτε σε κάποια απόκρημνη παραλιακή περιοχή, χωρίς ν γίνει αντιληπτός από κανέναν για του προσφέρει βοήθεια. Και όσο δεν βρίσκεται παραμένει αγνοούμενος.
Ο ίδιος αγαπούσε την Τήλο και του άρεσε να κάνει πεζοπορία στα μονοπάτια των βουνών της και να κολυμπά στη θάλασσα. Το ίδιος θέλησε να κάνει και φέτος. Αλλά η μοίρα επιφυλάσσει τα απροσδόκητα.

rodosalarm.gr