Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Επιτέλους, λύνονται τα προβλήματα στο Αιγαίο!

Επιτέλους, η νέα κυβέρνηση φαίνεται να κάνει αυτό που περιμέναμε από κάθε κυβέρνηση να κάνει, χρόνια τώρα. Σαν από θαύμα βλέπουμε να πραγματοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου όλα εκείνα που εμείς θεωρούσαμε αυτονόητα, αλλά για τους πολιτικούς του παρελθόντος φάνταζαν εξωπραγματικά. Πολύ σοφά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να συμβουλευτεί τις τοπικές κοινωνίες, πριν να εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πολλά κυβερνητικά στελέχη  με έκπληξη διαπίστωσαν πως οι λύσεις για τα αιώνια προβλήματα των νησιών μας όχι μόνο δεν θα κοστίσουν περισσότερα χρήματα στην κυβέρνηση αλλά αντίθετα θα εξοικονομηθούν και πολλά εκατομμύρια που τόσο ανάγκη τα έχει αυτή τη περίοδο. Έτσι λοιπόν...


Το ακτοπλοϊκό βρήκε την λύση του.

Μετά από σύντομη μελέτη οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως, παρά το γεγονός πως τα χρήματα για τις επιδοτήσεις είναι λίγα, μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους από γραμμές - φαντάσματα που δεν εξυπηρετούν κανέναν πάρα μόνο τοπικούς βουλευτές και την επανεκλογή Δημάρχων. Πήραν λοιπόν τα χρήματα από εκεί και με αυτά υλοποίησαν το περίφημο "μεταφορικό ισοδύναμο" που σε συνδυασμό με τα ταχύπλοα πλοία "τσάρτερ" τα οποία έγιναν πραγματικότητα μέσω προγραμμάτων  ΕΣΠΑ  και την συνεργασία Δήμων και ιδιωτών ανέβασαν τον τουρισμό στα μικρά νησιά αλλά και μηδένισαν τις αποστάσεις για τους "μικρο-νησιώτες" με τα διοικητικά τους κέντρα δηλ. τα μεγαλύτερα νησιά.

Λύθηκε το πρόβλημα  της "υγείας" .

Δεν χρειάστηκε πολύ για να καταλάβουν οι νέοι κυβερνήτες πως το πρόβλημα της "υγείας" στα νησιά μπορεί να λυθεί γρήγορα και με πολύ λιγότερα εκατομμύρια ευρώ από αυτά που "πετούσαν" οι προηγούμενοι. Η μέθοδος της τηλεϊατρικής με χρηματοδότηση από τις ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και η σοβαρή αύξηση στους μισθούς των γιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων στα νησιά όχι μόνο δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του κράτους  αλλά εξοικονόμησε και τεράστια ποσά σε σχέση με τις άσκοπες αεροδιακομιδές και με τις έκτακτες μετακινήσεις ιατρών, και τώρα όλοι, επισκέπτες και τουρίστες, απολαμβάνουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας!

Αυτά και άλλα πολλά έκανε η σημερινή κυβέρνηση, εγώ απλά σας μεταφέρω το πώς ξεκίνησε όλο αυτό που βλέπετε γύρω σας. Σας γράφω με οικονομικούς όρους γιατί καλώς ή κακώς μόνο έτσι μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε σήμερα. Το αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων είναι να πλημμυρίσουν τα μικρά νησιά με τουρίστες, να επιστρέψουν πολλοί για μόνιμη κατοικία αφού λύθηκε το πρόβλημα εργασίας αλλά και της δικαιολογημένης ανασφάλειας που ένοιωθαν μέχρι πρόσφατα κάτοικοι και επισκέπτες από την έλλειψη γιατρών, αλλά και να δημιουργηθούν και επαγγέλματα, όπως τα λεγόμενα πρωτογενή με τοπικά οικολογικά προϊόντα που τώρα πια "εξάγονται" από τα νησιά μας εύκολα και γρήγορα.

Τελικά και παρά την κρίση, αυτή η κυβέρνηση αφού είχε την βούληση και την εξυπνάδα να κρατά ανοικτά τα αυτιά της και να ακούει, κατάφερε πολύ γρήγορα να πετύχει επιτέλους την πολυπόθητη κοινωνική πρωτίστως, αλλά και οικονομική ανάπτυξη που περιμένουμε δεκαετίες τώρα στο Αιγαίο.    

Αγαπητέ Αλέξη, αγαπητή κυβέρνηση, δεν διάλεξα αυτήν την μέρα για να σας κάνω πλάκα, άλλωστε παρά το ότι είναι πρωταπριλιά σήμερα δεν βλέπω να έχουμε ούτε εσείς αλλά ούτε και εμείς όρεξη για πολιτικές πλάκες. Στο χέρι σας είναι αυτήν τη μικρή σκηνή από το μέλλον να την κάνετε πραγματικότητα και να μην το αφήσετε να γίνει άλλο ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, σαν αυτά που μας έλεγαν οι προηγούμενοι, όλο τον χρόνο, και όχι μόνο την πρωταπριλιά. Αν καταλήξετε όμως στο δεύτερο να ξέρετε πως ούτε εσείς αλλά ούτε και εμείς θα γελάσουμε.


Καλή πρωταπριλιά!
Ακάλυπτος