Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Θετικό το πρώτο «δείγμα» για τη νέα τουριστική περίοδο

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Όσον αφορά το 2015, τα πρώτα μηνύματα είναι σαφώς θετικά. Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστήριξε πρόσφατα ότι οι προκρατήσεις δείχνουν αύξηση 6% έως 9% στις αφίξεις για την επόμενη χρονιά. Πριν από περίπου ένα μήνα, η TUI, ένας από τους μεγαλύτερους tour operators παγκοσμίως, προχώρησε στην εκτίμηση ότι θα...
αυξηθούν κατά 10% οι τουρίστες που θα φέρει το 2015 στην Ελλάδα. Και αντίστοιχες εκτιμήσεις υπάρχουν και από άλλους tour operators όπως και από διεθνείς αναλυτές που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της ως τουριστικός προορισμός την επόμενη χρονιά.
Παράλληλα, ένα ακόμη θετικό σημάδι είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες σπεύδουν να προσθέσουν στο πρόγραμμα της θερινής σεζόν της επόμενης χρονιάς δεκάδες πτήσεις που συνδέουν ευρωπαϊκές πόλεις με την Αθήνα ή σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Aegean ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι προσθέτει στο δίκτυο πτήσεών της για το 2015 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντωβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Ερεβάν) ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού, όπως Γαλλία, Ιταλία Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία. Για να προχωρεί σε μία τέτοια κίνηση είναι προφανές ότι υπάρχει και αντίστοιχα αυξημένο ενδιαφέρον.

Ημερησία