Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πάμε για τριπλές εκλογές τον Μάιο;

Ενώ ο ελληνικός λαός στενάζει στη δίνη της οικονομικής κρίσης των πέντε τελευταίων χρόνων, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν σκέφτονται να χαλαρώσουν τα μέτρα και τους φόρους που εξαθλιώνουν τον Έλληνα πολίτη, αλλά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων τους, με όποιο κόστος και θυσίες θα απαιτηθεί επιπλέον από τον ελληνικό λαό.
Μάλιστα -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- δεν θα διστάσουν ακόμα και ν’αναμειχθούν στα εσωτερικά πολιτικά θέματα της χώρας, θέλοντας να εξασφαλίσουν πολιτική σταθερότητα ( όπως αυτοί την εννοούν, δηλαδή την παραμονή μνημονιακής κυβέρνησης ) και την δεσμεύση ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμβάσεις και μέτρα θα γίνουν κι από εκείνον σεβαστά.

Οι δανειστές βλέποντας τις δημοσκοπίσεις όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται καθαρά πλέον της ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ που μειώνει τη δύναμή του κάτω του 4% ανυσηχούν για τα χρήματα τους και γι’αυτό είναι διατεθημένοι να απαιτήσουν διευρυμένη πλειοψηφία για το μεσοπρόθεσμο ( που θα αφορά και το δημοσιονομικό κενό της τριετίας 2014-2016 ) και θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Τρόικα θα ζητήσει ή καλύτερα θα απαιτήσει το μεσοπρόθεσμο του Μαρτίου να ψηφιστεί με διευρυμένη πλειοψηφία δηλαδή να το ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην δοθούν οι δόσεις των 14 περίπου δις ευρώ που προβλέπονται με τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα ( μη αποπληρωμή ομολόγων, προβλήματα στη λειτουργία των τραπεζών κ.ά. ).

Η άφιξη της τρόικας αυτή την εβδομάδα και οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Επιπλέον οι πιέσεις προσδιορίζουν ένα πιο έντονο εκλογικό σκηνικό εκ των πραγμάτων, αφού η ενδεχόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα καταδείξει μία αναντιστοιχία δυνάμεων της εκλογικής βούλησης με αυτές -που με ισχνή πλέον πλειοψηφία- κυβερνούν τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός ήδη επανέφερε στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας το δίλημμα “Ευρώπη ή όχι” προϊδεάζοντας για το διακύβευμα, που σκοπεύει να προτάξει τους επόμενους μήνες. Ακόμη και η λανθάνουσα “γλώττα” του κ. Μπαρόζο, στην ίδια εκδήλωση μίλησε για τριπλές εκλογές τον Μάιο στην Ελλάδα, περιγράφοντας ίσως τα … αληθή που οι Ευρωπαίοι διαβλέπουν για το αναπόφευκτο εκλογικό σκηνικό της Ελλάδας.

ekriti.gr