Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η 11άδα της Μπάγερν πιο ακριβή από όλη τη Super League

Στα 431,95 εκατ. ευρώ υπολογίζεται συνολικά η αξία των παικτών της Μπάγερν Μονάχου, πρωταθλήτριας Ευρώπης, όταν η αξία των παικτών, συνολικά, που αγωνίζονται, σήμερα, στις ελληνικές ομάδες της Super League υπολογίζεται σε 270,85 εκατ. ευρώ. Η αξία της 11αδας της γερμανικής ομάδας στον τελικό του Champions League υπολογίζεται στα 292,50 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία των παικτών που ανήκουν σήμερα στην ομάδα του Ολυμπιακού υπολογίζεται στα 59,20 εκατ. ευρώ όταν η αξία του Γάλλου σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί είναι σήμερα 42 εκατ. ευρώ.
Συνολικά η αξία των παικτών που αγωνίζονται σήμερα στην Bundesliga, στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος υπολογίζεται σε 1,91 δισ. ευρώ με την φιναλίστ του τελικού του Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ να φιγουράρει στη δεύτερη θέση, καθώς η αξία των παικτών της υπολογίζεται σε 254,70 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 48,7% των παικτών που αγωνίζονται στις γερμανικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι αλλοδαποί, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 30,7%.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Premier League, η πρώτη κατηγορία του αγγλικού  ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, έχει, συνολικά, στις ομάδες που την απαρτίζουν, τους παίκτες με την μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη, καθώς ξ αξία τους, σήμερα, φθάνει στα 3,54 δισ. ευρώ.
Ωστόσο η πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη είναι η ισπανική Μπαρτσελόνα, καθώς οι παίκτες της αξίζουν, σήμερα, 606,30 εκατ. ευρώ.
Πηγή:emea.gr

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε γιατί δεν πάνε καλά οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη θυμηθείτε αυτά που διαβάσατε παραπάνω...
Που πα ρε Καραμήτρο, θέλεις και Ευρώπη τρομάρα σου...

Ακάλυπτος