Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Sea Star: Άλμα προς τα εμπρός. Επεισόδιο τρίτο

Το Sea Star ως επιχείρηση ήταν μέσα;


Το Sea Star ο Τάσος δεν το είδε ποτέ ως επιχείρηση, το έβλεπε ως μέσο για το σκοπό, για την ανάπτυξη, αυτός ήταν ο στόχος του και το κατάφερε, όπως μπορείτε να δείτε γύρω σας, άλλωστε. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι περισσότεροι, ο Τάσος δεν ήταν καλός επιχειρηματίας, ήταν όμως πολύ καλός Πολιτικός με την πραγματική έννοια του όρου, δεν μπόρεσε να παράγει κέρδος για το καράβι, δεν τον ενδιέφερε έτσι κι αλλιώς. 
Μπόρεσε όμως να παράγει κέρδη για όλους εμάς, για την Τήλο. Μόνο που ξέχασε να συμπεριλάβει σε αυτό τον εαυτό του και την οικογένεια του… 
Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε από τα παραπάνω πως το καράβι δημιούργησε οικονομική ζημιά, γιατί σας πληροφορώ πως το καράβι εκτός από τις τρέχουσες υποχρεώσεις, όπως κάθε επιχείρηση σήμερα, δεν έχει χρέη, κάντε μια μικρή έρευνα να δείτε ποια άλλη ναυτιλιακή εταιρεία σήμερα βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

Πολλοί κάτοικοι της Τήλου αλλά και άλλοι έδωσαν χρήματα και πήραν μετοχές, τι τους ωφέλησε, θα πάρουν ποτέ αξία;

Πράγματι πολλοί άνθρωποι αγόρασαν μετοχές, και πολύ καλά έκαναν, σε καλό τους βγήκε, γιατί έκαναν μια επένδυση που «έπιασε τόπο». Οι επιχειρηματίες είδαν τις δουλειές τους να ανθίζουν, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι, οι οποίοι μόνο από τις δωρεάν μετακινήσεις τους, σίγουρα τούς επιστράφηκε στο τριπλάσιο η αξία των μετοχών που πήραν, α, και μη βιαστείτε να τις θεωρήσετε άχρηστες, γιατί πού ξέρετε πόσο θα αξίζουν σε ένα χρόνο από τώρα ας πούμε…

Και μια τελευταία πληροφορία, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες που όμως ο κάθε μέτοχος μπορεί πολύ εύκολα να μάθει όποτε θέλει. Το καράβι μας τη σεζόν που μας πέρασε, και παρά τη ζημιά του Αυγούστου στη μηχανή, δεν έχει οικονομική ζημιά, δηλαδή καταφέραμε παρά την κρίση και τη ζημιά,  να έχουμε περισσότερα έσοδα παρά έξοδα!

Θα μπορούσα να σας γράφω για καμιά εβδομάδα ακόμα για το σήριαλ ¨Sea Star¨, όμως λέω να το σταματήσω εδώ, όχι γιατί δεν έχω άλλα να γράψω, το αντίθετο μάλιστα, αλλά για να συμμεριστώ… τη διάθεση συνεργασίας… που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο νησί μας. Ίσως ήρθε ο καιρός να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω και να αγωνιστούμε για το σήμερα που έχουμε κατακτήσει, αλλά και για ένα ακόμα καλύτερο αύριο με όπλα όλα όσα έχουμε δημιουργήσει.

Είναι πολύ σημαντικό όμως να μην ξεχάσουμε ούτε τα λάθη αυτών που έβαζαν εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ούτε και αυτόν που μας οδήγησε στην Τήλο του σήμερα.

Ακάλυπτος