Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δεν ταίριαζα στο κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
Δεν πρόκειται να έχω πλέον ενεργή ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα. Θα παραμείνω απλός, αλλά ενεργός πολίτης. Τί λέει για τον Καλλικράτη, την Περιφέρεια και τα κόμματα

Η πολιτική, ως μέσο άσκησης εξουσίας, αποτελεί οριστικό παρελθόν για τον Φώτη Κωστόπουλο. Το δήλωσε ο ίδιος, κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, σε συνέντευξή του στην «Πρόοδο». Απαντώντας δε στην ερώτηση γιατί επέλεξε τη σιωπή απάντησε ότι «και η σιωπή, πολιτική πράξη είναι».
Ειδικότερα στην ερώτηση εάν έχει σκεφτεί να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική ζωή του τόπου, δήλωσε:

«Όχι καμιά σκέψη για ενεργή ανάμειξή μου στα πολιτικά πράγματα. Αγαπώ τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και γι’ αυτό αφιέρωσα τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μου, από 28 έως 50 ετών, στο να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Από ένα σημείο και μετά επειδή δεν ήμουν συμβατός με τα κομματικά κατεστημένα και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, βρέθηκα εκτός πολιτικής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είμαι απών από το κοινωνικό – πολιτικό γίγνεσθαι, υπάρχουν πολλοί τρόποι και ως απλός πολίτης να παρεμβαίνεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ συνέντευξή του ο Φ. Κωστόπουλος τάσσεται υπέρ του «Καλλικράτη» με έναν Δήμο στο νησί της Ρόδου και χαρακτηρίζει τοπικιστικού χαρακτήρα το αίτημα να αποσπασθεί η Δωδ/σος από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να αποτελέσει χωριστή Περιφέρεια. Ειδικά για τον ένα Δήμο στο νησί της Ρόδου εκφράζει την άποψη ότι «τους θεσμούς τους υλοποιούν τα πρόσωπα. Δεν φταίνε οι θεσμοί αν αποτυγχάνουν, αλλά τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν να τους υλοποιήσουν»…
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, γενικά την πολιτική και τα κόμματα, ο Φώτης Κωστόπουλος είναι αποκαλυπτικός:
«Δυστυχώς, από ένα σημείο και μετά το ΠΑΣΟΚ ενέδωσε στις συντεχνίες και τα μικροσυμφέροντα. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να μηδενίζουμε τη διαδρομή του.
Ο κοινωνικό-πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα της σοσιαλοδημοκρατίας είναι υπαρκτός και κατά καιρούς εκφράσθηκε ανάλογα με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και εποχές, από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς. Από τη μεταπολίτευση και μετά το ΠΑΣΟΚ ήταν ο κύριος εκφραστής αυτού του πολιτικού φάσματος. Το αν συνεχίσει και στο μέλλον θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι η ύπαρξη ενός ισχυρού σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος είναι αναγκαία για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος. Πιστεύω ότι διανύουμε μια μεταβατική πολιτική περίοδο κατά την διάρκεια και στο τέλος της οποίας θα υπάρξουν ανασυνθέσεις των πολιτικών χώρων. Το σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χθες, δυστυχώς τα κόμματα και κυρίως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γαλούχησαν τους πολίτες με ψευδαισθήσεις και αυτό πληρώνουμε τώρα. Είναι μια δύσκολη περίοδος η οποία όμως αν την διαχειρισθούμε σωστά μπορεί να έχει μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα, αρκεί να καταλάβουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν».