Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα έχει γίνει "πεδίο πειραματισμού για τους σχιζοειδικούς της οικονομίας

Πρωτοφανή επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ηγετών, εξαπέλυσε το Αυστριακό περιοδικο "Profil".  

Στις σελίδες του αναφέρει ότι οπουδήποτε και αν επιχειρούσαν οι "σωτήρες της χρεοκοπημένης χώρας (ΔΝΤ -ΕΕ) να εφαρμόσουν τα ίδια ή ανάλογα μέτρα, θα συνιστούσαν αντικείμενο χλευασμού". 

Έτσι, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το πρόγραμμα εξυγίανσης ως "Ένα παράδοξο οικονομικό-πολιτικό βουντού αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις των υπαρχόντων φόρων, νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.
Μάταια αναζητά κανείς στο εν λόγω πρόγραμμα μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση, καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, γιατί οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία. Αντίθετα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συγκεντρώνει ό,τι χειρότερο από παντού, αποτελώντας μια σαδο-οικονομία".

Επιπλέον, σημειώνει ότι "αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε".

"Παρά τα σκληρά μέτρα το χρέος αυξάνει συνεχώς. Η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της, καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς, οι εργοδότες".
e-observer.gr