Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Χειροπέδες για τους αθώους

Θανάσης Καρτερός 

Διατυπώνονται άκρως σοβαρά επιχειρήματα από τους αντιπάλους της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών. Μπορεί ένας πατέρας να κάνει χρήση ηρωίνης παρουσία του 12χρονου παιδιού του, μας τρόμαξε ο Πλεύρης του ΛΑΟΣ. Τρομερό, ε; Ενώ αν ένας πατέρας-χρήστης στοιβάζεται στη φυλακή μαζί με χιλιάδες άλλους ομοιοπαθείς του, το παιδί θα βαδίσει απερίσπαστο στον δρόμο των εθνικών πεπρωμένων.

Προωθεί τη διακίνηση, ουσιαστικά την εμπορία, ναρκωτικών με πρόσχημα το «κέρασμα», όταν δηλαδή δίνεις ναρκωτικά σε κάποιον «χωρίς χρήμα», γράφει εξίσου σοβαρά ο "Ριζοσπάστης". Φαντάζεστε την αποκαλυπτική σκηνή; Έλα, ρε φίλε, να σε κεράσω μια δόση ηρωίνης, λέει ο ένας εξαρτημένος στον άλλο, κάτω από τα μάτια του κράτους που αδιαφορεί γιατί θεωρεί μια τέτοιου είδους γαλαντομία νόμιμη. Άρα ορθώς το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό εναντίον του σχετικού νομοσχεδίου, το οποία αποσκοπεί κατά τη γνώμη του να ναρκώσει τις συνειδήσεις των νέων.
Θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς ότι και η αποποινικοποίηση της μοιχείας είναι επικίνδυνη, γιατί μπορεί ένας πατέρας ή μια μητέρα να απολαμβάνουν των προνομίων του νόμου μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους. Επίσης ότι αποτελεί διαφήμιση του τσιγάρου του διαδομένο σε όλη την Ελλάδα έλα να σε κεράσω ένα τσιγαράκι. Με αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση να διαφθείρονται ή τα εθνικά χρηστά ήθη, ή τα ταξικά αντανακλαστικά των θυμάτων μιας τέτοιας κρατικής ανοχής. Και να δικαιολογείται όχι μόνο η οργή των τιμίων, αλλά και η αντίσταση ακόμα σ' αυτά.
Κάνεις χρήση; Η θέση σου είναι στη φυλακή - εκεί καταλήγουν τέτοιες απόψεις, όσο λούστρο έθνους ή επανάστασης κι αν διαθέτουν. Γιατί η σημερινή πραγματικότητα της ποινικοποίησης δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Οι φυλακές είναι γεμάτες, οι χρήστες είναι έρμαια των εμπόρων, η κατ' επίφαση αυστηρή νομοθεσία το μόνο που πετυχαίνει είναι να ανεβάζει τις τιμές των ουσιών και να γίνεται όπλο στα χέρια των διεφθαρμένων. Αυτή την κατάσταση αναπαράγουν οι απόψεις που θέλουν τον χρήστη ένοχο, είτε κρύβονται πίσω από τις περί έθνους απάτες, είτε οχυρώνονται πίσω από δήθεν ταξικές μονομανίες.
Όσον αφορά στο τελευταίο, οι φυλακές είναι γεμάτες από παιδιά της εργατικής τάξης και γι' αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες και συγκεκριμένοι αίτιοι. Είναι λύση να επιμένουμε στις χειροπέδες για τους αθώους;
avgi.gr