Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Το Internet δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτο"

Μιλώντας σε συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες λίγο πριν τη σύνοδο του G8, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε εκτενώς στο Internet και τη χρησιμότητά του, διατυπώνοντας όμως και κάποιες απόψεις που προκάλεσαν αίσθηση.

Αρχικά, ο Σαρκοζί ανέφερε ότι το Internet είναι η τρίτη μεγάλη παγκοσμιοποίηση (μετά την εποχή των εξερευνήσεων και τη βιομηχανική επανάσταση) και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο που έπαιξε πρόσφατα, όταν πολλές αραβικές χώρες εισήλθαν σε περίοδο αναταραχής.

Αμέσως μετά, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος έσπευσε να τονίσει ότι το Internet δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτο.

"Από τη στιγμή που το Internet είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητα των πολιτών, δεν είναι λογικό να αφήνουμε τις κυβερνήσεις έξω από τη σχετική συζήτηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στη σύγχρονη δημοκρατία η εκάστοτε κυβέρνηση είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του λαού. Αν το λησμονήσουμε αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στην αναρχία. Δεν πρέπει να συγχέουμε τη δημοκρατία με το λαϊκισμό", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαρκοζί διατυπώνει απόψεις σε αυτό το κλίμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι μια από τις πρώτες χώρες που επέβαλαν σκληρούς νόμους κατά της πειρατείας ταινιών, μουσικής και άλλων προϊόντων μέσω Internet.
real.gr