Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του δημάρχου Τήλου και μελών του δημοτικού συμβουλίου

Την κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του δημάρχου Τήλου και μελών του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης για χρέος του δήμου συνολικού ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.
Την απόφαση του επιθεωρητή στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, λέγοντας πως είναι μια απόφαση απαράδεκτη.
«Τα χρήματα δαπανήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα, κατόπιν εγκρίσεως της περιφέρειας, για διατροφή - διαμονή φοιτητών του ΕΜΠ -στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους, και χάριν των οποίων χαρτογραφήθηκε το νησί».
«Δεν μπορεί να δαπανώνται 34 χιλιάδες ευρώ για μια εκδήλωση ή 124 χιλιάδες ευρώ για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων» απάντησε ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης Μανόλης Καριωτάκης.
«Είναι άδικο να μας καταλογίζει λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητα στις υπηρεσίες του νησιού» ανταπαντά ο δήμαρχος Τήλου.
Ο κύριος Καρυωτάκης όμως επιμένει πως οι δαπάνες δεν εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και στέλνει την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
skai.gr

Δείτε τώρα την εξυπνάδα του παραπάνω συντάκτη!
Ο Δήμαρχος απαντά σε άλλη υπόθεση, για τους φοιτητές κ.τ.λ., και ο γνωστός πλέον στο Πανελλήνιο επιθεωρητής του απαντά μέσω του συγγραφέα... για άλλη, για εκδηλώσεις και τηλέφωνα..
Και φυσικά ούτε λόγος για το γεγονός ότι υπάρχει ήδη, αθωωτική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Με μια μικρή έρευνα θα μπορούσε να διαπιστώσει, πως ο Δήμος είπαμε και ξαναείπαμε, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟ!! και αρα όλα αυτά κρίνονται και εγκρίνονται, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, που κατά ένα περίεργο τρόπο, κανένας και ξαναλέω κανένας, δεν ασχολήθηκε μαζί της, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να την ρωτήσουν γιατί ενέκρινε αυτές τις δαπάνες.
Και αν όπως λέει, ο ποιητής οι δαπάνες δεν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί κατηγορεί και τα μέλη του;
Και για να το κάνουμε ακόμα πιο κατανοητό...
Το δικαίωμα της συνεδρίασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο (ακόμα), και ο κάθε Δημοτικός σύμβουλος έχει την υποχρέωση να φέρνει θέματα, που αυτός θεωρεί ότι αφορούν το καλό του Δήμου προς συζήτηση, ο Δημοτικός σύμβουλος από τον Νομοθέτη,(ευτυχώς) δεν έχει την υποχρέωση να έχει Νομικές, Οικονομικές, η γενικά Επιστημονικές γνώσεις για το θέμα που θα φέρει για συζήτηση.
Τώρα, εφόσον αυτό το θέμα υιοθετηθεί από το υπόλοιπο Συμβούλιο για να γίνει πράξη, πρέπει απαραίτητα να περάσει από την περίφημη οικονομική επιτροπή και με τις δικές τους υπογραφές να εγκριθούν οι δαπάνες!
Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν, παίρνει στην ουσία την πολιτική απόφαση, την οικονομική την παίρνει το ίδιο το Κράτος μέσο της τότε Κρατικής Περιφέρειας!!!
Και αν τώρα για να σας προλάβω, αναρωτιέστε, αν είναι έτσι όπως τα γράφω, για τι λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, σας διαβεβαιώνω ότι έτσι είναι, αλλά γιατί συμβαίνουν όλα αυτά... δεν ξέρω.

Περαστικά μας
Akaliptos