Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρώτα η Τήλος

Είχαμε δύο υποθέσεις,
Μία που αφορούσε στην Τήλο και στην Κοινωνία της και είχε σχέση με την ανάπτυξη και το μέλλον της και
Μία που αφορούσε στον Δήμαρχο και στους Συμβούλους της παράταξης του που κινδύνευαν με κατασχέσεις της περιουσίας τους γιατί έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία.

Προτεραιότητά μας φυσικά η πρώτη υπόθεση. Γιατί αυτό κάναμε πάντα, γι' αυτό πετύχαμε και για το λόγο αυτό γίναμε στόχος. Εμείς όμως συνεχίζουμε έτσι, όχι μόνο γιατί έτσι μας αρέσει αλλά γιατί έτσι είμαστε πλασμένοι και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενεργείας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρη Ρέππα.
Στις συναντήσεις αυτές βρέθηκε η χρηματοδότηση αλλά και επελέγη η μέθοδος ταχύτερης υλοποίησης του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της Τήλου που εδώ και μήνες ήταν σε διαβούλευση στο site μας και όλοι μαζί καταλήξαμε στην τελική πρόταση.

Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία η δημοτική αρχή βρήκε τον τρόπο να σχεδιάσει και να εξασφαλίσει τους πόρους για ότι θέλησε να επενδύσει για το μέλλον του νησιού. Πείτε το Νέο στους Νέους και στα μικρά παιδιά!!!!!! ότι με τεράστιο κόστος και με τεράστιους φίλους κατοχυρώνουμε τη ζωή τους στην Τήλο, όπως αξίζει σε ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους.
Όλοι μαζί θα κατακτήσουμε ότι ονειρευτήκαμε με δουλειά παραγωγική για όλους μας και γι' άλλους που θα χρειαστούμε για να κατακτήσουμε το όνειρό μας.

Η Δεύτερη υπόθεση όπου κάποιος επιθεωρητής, ο κ. Καριωλάκης,
μη αποδεχόμενος τη νομοθεσία της Βουλής που απεφάνθη σχετικά το 2009 και το 2010 παρά τις δικαστικές αποφάσεις που αθωώνουν το πολίτικο προσωπικό της Τήλου, παρά τη σχετική απόφαση, του ελεγκτικού συνεδρίου για το ίδιο θέμα για λόγους προς διερεύνηση ανέσυρε Νομοθετικό διάταγμα της Κυβέρνησης των δοσίλογων της Κατοχής το έτος 1942 για να μας δικάσει όπως δίκασαν τότε όλους τους δημοκράτες χωρίς κανένα δικαίωμα άσκησης ένδικου μέσου από μεριάς της δημοτικής αρχής. Διάταξη που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος αλλά και σε κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής νομολογίας.
Ο κύριος επιθεωρητής με αντισυνταγματικό και παράνομο λοιπόν τρόπο δικάζει τη δημοτική αρχή γιατί εκτέλεσε το καθήκον της με το επιβαρυντικό στοιχείο της επιτυχίας.

Όλα αυτά όμως μέχρι που ο Υπουργός, που παλεύει πολλές φορές μόνος σ' όλη την υφήλιο για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναγκάστηκε να διακόψει για να ασχοληθεί με τον περίεργο αυτόν τύπο, τον επιθεωρητή Καριωλάκη από την Κρήτη.
Είμαστε βέβαιοι ότι με απόλυτη παρρησία και διαφάνεια θα κάνει ότι είναι δυνατό θεσμικά για να μην γελοιοποιούν κάποιοι το έργο που έπρεπε να υπηρετούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να βοηθούν τη χώρα να βγει από τη δυσχερή θέση που βρίσκεται.
Όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή, στον αγώνα για την Τήλο που υποσχεθήκαμε και το μέλλον μας ανήκει γιατί επενδύσαμε στους νέους με σχέδιο και όραμα!!!
Πηγή:Tilos.gr