Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στο εδώλιο ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη

Για απόπειρα εκβίασης του εφοπλιστή Φώτη Μανούση

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδης, Παναγιώτης Ζαχαρίου.
Η κακουργηματική πράξη που τον οδηγεί στο εδώλιο ηνία η απόπειρα εκβίασης σε βάρος του εφοπλιστή Φώτη Μανούση.
Η υπόθεση απασχολεί εδώ και χρόνια τη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του φερόμενου ως θύματος του κ. Ζαχαρίου, ενώ ο φάκελος μετά από έρευνα του ανακριτή Απόστολου Ζαβιτσάνου είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή για την ενδεχόμενη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων εκ μέρους του κ. Παυλίδη.

Η υπόθεση δεν προχώρησε ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού για τον οποίο το Κοινοβούλιο δεν άσκησε δίωξη. Ωστόσο, όπως σημειώνεται και στο βούλευμα η επί της ουσίας αρχειοθέτηση για το πολιτικό πρόσωπο δεν αποτελεί δεδικασμένο και για τον πρώην στενό του συνεργάτη, ο οποίος έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης και καλείται να λογοδοτήσει για τις πράξεις που τους αποδίδονται στη δικαιοσύνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο κ. Ζαχαρίου φέρεται ότι απαίτησε από τον εφοπλιστή χρήματα προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης η εταιρεία του στα δρομολόγια των άγονων γραμμών .
Ο κατηγορούμενος μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στην εισαγγελική πρόταση, «επικοινώνησε με τον μηνυτή και του δήλωσε ότι λύσεις βρέθηκαν αρκεί να εξασφαλίσουν (ο υπουργός και ο ίδιος τα γεράματά τους» και «α καλυφθούν τα χρέη από το διαμέρισμα που πήρε στη θυγατέρα του ο υπουργός» .
newsbeast