Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Καθημερινές ιστορίες ελληνικής πραγματικότητας

Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως πολιτικοί και δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν αυτές τις δύσκολες μέρες του καύσωνα, πως ο γιαλός είναι στραβός, και να ορισμένα παραδείγματα:

Σωσίβια πουλούν πολλά καταστήματα στη Σμύρνη σε παράνομους μετανάστες από το Ιράκ, τη Σομαλία και τη Συρία που προσπαθούν να περάσουν με πλοιάρια στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την hurriyet οι απεγνωσμένοι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Σμύρνη αγοράζουν σωσίβια με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Αλλά οι δικοί μας πολιτικοί είναι ακόμα στην φάση του ύπνου η στην καλύτερη περίπτωση απλά ξορκίζουν το κακό μαζί με κανέναν μητροπολίτη...

«Λεφτά υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Βορίδης με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλά νησιά για την έλλειψη γιατρών, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να πάνε και έτσι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να... επιστρατεύσει ακόμα και συνταξιούχους γιατρούς, σε μία προσπάθεια να στελεχώσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών της άγονης γραμμής.
Καλά μην τρελαθούμε, λεφτά δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για την υγεία, αλλά πετάνε και από κάτι κάθε λίγο και λιγάκι για να περνάει ο καιρός και σε δεκαπέντε ημέρες που τελειώνει ο Αύγουστος και θα φύγουν οι Αθηναίοι από τα νησιά όλα θα ξεχαστούν.

Πανηγυρίζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι για την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά αν τους ρωτήσεις όμως αν οι υποδομές της χώρας είναι έτοιμες να δεχθούν 24 η 25 εκατ. τουρίστες δεν ακούς κουβέντα, έτσι και μας κάνουν καμία πλάκα και έρθουν του χρόνου τόσοι να δεις γέλια που θα κάνουμε!

245.000.000€ θα χαρίσουν στο Μέγαρο! Αλλά στο Χαμόγελο του παιδιού που στήριξε 57.000 παιδιά μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014, όχι μόνο δεν του δίνουν φράγκο αλλά του έστειλαν και 95.000€ ΕΝΦΙΑ!

Ακάλυπτος