Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Καλά εντάξει, το καταλάβαμε, θα έχουμε περισσότερους τουρίστες από την προηγούμενη χρονιά.

Τελικά οι προβλέψεις και τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις χαρές και τα πανηγύρια που έχουν στήσει προκαταβολικά οι με το ζόρι "υπεύθυνοι" γι' αυτήν την επιτυχία. Τους συναντάμε καθημερινά να στριμώχνονται στην πρώτη σειρά της δημοσιότητας προσπαθώντας να μας πείσουν πως πρώτα σε αυτούς οφείλεται η μεγάλη αύξηση που περιμένουμε.
Πάντως είναι και να γελάς. Τις αμέσως προηγούμενες χρονιές πριν από το 2013 έψαχνες να τους βρεις και τώρα δεν ξέρεις ποιον να πρωτοευχαριστήσεις. Βέβαια για το μικρομεσαίο επαγγελματία ούτε λόγος, ή για να είμαι ειλικρινής του λένε ένα "μπράβο" κάπου στα τελευταία, λες και όλοι αυτοί οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα επειδή εντυπωσιάστηκαν από τους σχεδιασμούς τους.
Διαβάζω για στόχους  20 εκατ. έως το 2016 ή 24 εκατ. έως το 2020, τι να πω μακάρι, αλλά για σκεφτείτε, έτσι και μας κάνουν καμιά πλάκα και έρθουν 24 εκατ. στην Ελλάδα, τι έχει να γίνει!!
Γιατί πέρα από τις επενδύσεις που κάνει ο κάθε επιχειρηματίας στην επιχείρηση του, θα χρειαστούν και πρόσθετα έργα υποδομής πέρα από αυτά τα ανύπαρκτα τα οποία έχουμε. Ενέργεια, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, καράβια, νοσοκομεία κλπ.
Τώρα θα μου πείτε τι μας νοιάζουν εμάς στην Τήλο όλα αυτά, αφού τα βασικά έργα υποδομής, και όχι μόνο, τα έχουμε.
Μας ενδιαφέρουν, γιατί η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός, πάρτε για παράδειγμα την Ρόδο, οι οποία εκτός από όλα τα άλλα, είναι και η πύλη εσόδου του επισκέπτη για την Τήλο. Σε ποιο αεροδρόμιο θα κατέβει; Σε ποιο λιμάνι θα περιμένει για να μεταφερθεί; Σε ποιο νοσοκομείο θα πάει αν χρειαστεί; Έχουμε καμιά απάντηση για αυτά;
Κανένα σχέδιο για το πώς θα μεταφέρουν τους τουρίστες οργανωμένα από τα δυο μεγάλα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω στα μικρότερα νησιά έχουμε;
Και καλά, εμείς έχουμε, οι άλλοι όμως;...Και φυσικά, αν "κτύπα ξύλο", μας γυρίσει όλο αυτό ανάποδα, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν ή θα το ρίξουν πάλι σε εμάς, ή και τα δύο.

Ακάλυπτος