Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνας και διακοπές...

Ανέκδοτο - Ατάκα σε εικόνα #2Κάθε λογής έρευνες, δημοσκοπήσεις και στατιστικά στοιχεία έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας, και αυτό δεν είναι κακό, ίσα ίσα που μας βοηθούν να καταλάβουμε τι θέλει και τι ζητάει ο μέσος άνθρωπος. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι εκεί, το πρόβλημα είναι πως πολλές από αυτές η δεν είναι αντικειμενικές η έχουν βαλθεί κάποιοι όχι απλά να μας τρελάνουν, αλλά και να μας αποτελειώσουν.

Για παράδειγμα, διαβάζω για μία έρευνα από το ευρωβαρόμετρο που μας λέει πως ο ένας στους τέσσερις ¨Ελληνες δεν θα κάνουν διακοπές το 2014. Στην αρχή το πήρα για κάποιο τυπογραφικό λάθος, και νόμιζα πως εννοούσαν ότι ένας στους τέσσερις θα κάνει διακοπές, το οποίο θα ήταν και το ποιο λογικό και θα πλησίαζε την πραγματικότητα,όμως δεν ήταν.
Και φυσικά θα μου πουν κάποιοι, όπως και οι δημοσκόποι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους, πώς κάθε απάντηση του κόσμου έχει πολλαπλές ερμηνείες.
Συμφωνώ, φτάνει τα συμπεράσματα να μην είναι τελείως αντίθετα από την πραγματικότητα.
Εκτός και αν δεν μας δουλεύουν οι δημοσκόποι, αλλά ο Έλληνας, που αρχίζει και επανακτά το χιούμορ του, και τους παίρνει στο ψιλό.
Φανταστείτε την σκηνή: Κάπου στην Ελλάδα του σήμερα, ο άνθρωπός με χίλια προβλήματα στο κεφάλι του, με την εφορία, τις τράπεζες και τα χρέη να τον κυνηγούν, να τον σταματάει κάποιος και να τον ρωτάει: Καλημέρα σας κύριε, να σας κάνω μια ερώτηση; εσείς θα κάνετε διακοπές εφέτος;
Το πιο λογικό για να μην λαλήσει τελείως ο άνθρωπος, είναι να του απαντήσει: Ναι φυσικά!

Ακάλυπτος