Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι μεγαλύτεροι Γερμανοί Τ.Ο’s έρχονται στα Δωδεκάννησα

Εξειδικευμένα θέματα τουριστικής ατζέντας θα τεθούν επι τάπητος στο FVW workshop που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και Κω από 28 Απριλίου έως 4 Μαίου, η αναγγελία του οποίου έγινε στην
ΙΤΒ Βερολίνου, με συμμετέχοντες τους μεγαλύτερους Τ.Ο’s και τουριστικά γραφεία της Γερμανίας.
Θέματα που θα συζητηθούν είναι οι οικογενειακές διακοπές, τουρισμός πολυτελείας, κρουαζιέρες, πολιτισμός και παράδοση, city breaks, αεροπορικές εταιρείες (charter & low cost), το δυναμικό πακέτο, δίκτυα διανομής, οι κρατήσεις μέσα από το ίντερνετ και ο ρόλος τους στις πωλήσεις, ανακαινισμένα ξενοδοχεία, υποδομές προορισμού κ.ά.
Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το FVW που ανήκει στον οργανισμό mediengruppe, το μεγαλύτερο μέσο τουρισμού στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού με μεγάλο χορηγό τον ΕΟΤ.  Συμμετέχουν ενεργά οι τοπικοί φορείς στηρίζοντας την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.
Κάθε νησί μέσα από αυθεντική και σχεδιασμένη φιλοξενία θα παρουσιάσει το σύγχρονο τουριστικό προϊόν που διαθέτει, με έμφαση σε κάθε τι που το διαφοροποιεί. Η ενέργεια είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βελτιώσει τις επαγγελματικές σχέσεις με την αγορά και δίνει ρεαλιστικές λύσεις στο «πως να αυξηθούν οι αφίξεις» και τα έσοδα αντίστοιχα.
Για το σκοπό αυτό καλούνται από το FVW αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων Τ.Ο. από τη Γερμανία και ταξιδιωτικά γραφεία να συμμετέχουν με τη γνώση και την εμπειρία τους στη συμπεριφορά του Γερμανού πελάτη, για να δώσουν το δικό τους στίγμα για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού σε κάθε μορφή του.
Το FVW workshop είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και θετικά αποτελέσματα το 2005. Ετησίως πραγματοποιούνται το πολύ 3 workshop συνήθως στις ανταγωνίστριες χώρες. Συνδυάζει τις εργασίες με την επίσκεψη σε αξιοθέατα, τη συμμετοχή σε βιωματικές εμπειρίες, για την καλύτερη «αντιληπτική τοποθέτηση» του προορισμού στους επαγγελματίες του τoυρισμού.
ltcnews.gr