Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ian Taylor: Ευνοϊκές οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ!

Ευνοϊκές οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ!H εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που φέρει την υπόσχεση μιας πολιτικής που ξεφεύγει από την αυστηρότητα, την οποία προτάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ευρώπη ως μονόδρομο, όχι απλώς δεν πρόκειται να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, προς το παρόν και για το άμεσο μέλλον, αλλά...
...θα καταστήσει την Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό, με τους πολίτες της να είναι πιο αισιόδοξοι από ποτέ.
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο γνώμης ο έμπειρος τουριστικός συντάκτης της Travel Weekly, Ian Taylor, ο οποίος επιχειρηματολογεί υπέρ των εξελίξεων στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο στο κομμάτι του τουρισμού.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση λειτουργίας των all inclusive, δεν φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα, επισημαίνει, θεωρώντας θετική την εξαγγελθείσα κρατικοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών και τη σύσταση εθνικού αερομεταφορέα.Επιπλέον, η θέση της νέας κυβέρνησης κατά της αύξησης, στο διπλάσιο, του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία της χώρας, όπως προτείνει η τρόικα, κρίνεται ως θετικό μέτρο υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, ο συντάκτης επισημαίνει ότι, μπορεί η υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, σε χαμηλά 11ετίας, και οι πολιτικές ανακατατάξεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με την ανάδειξη νέων κομμάτων, να δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στην ευρωζώνη, αλλά «μπορούμε να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων-γκουρού σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, οι πιστωτές θέλουν τα χρήματά τους. Όμως δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν λάβουν τους τόκους που περίμεναν. Μπορεί, μάλιστα, η κατάσταση να καλυτερεύσει».
Το μοναδικό μελανό σημείο για τον τουρισμό της χώρας, τονίζει ο συντάκτης, είναι η αποχώρηση της υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, για την οποία ο πρόεδρος της ABTA, Noel Josephides, σχολίασε ότι «ήταν από τους λίγους υπουργούς που σου έδινε χρόνο και όταν της μιλούσες, σε άκουγε».

tornosnews