Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές και ψάρεμα

Τέλος λοιπόν τα αστεία. Οι μεταγραφές βουλευτών τέλειωσαν, τα εκρεμή και οι ακροβάτες καταστάλαξαν, οι άλτες πάνω απο κομματικούς φράχτες και μάντρες βρήκαν πια την θέση τους, όλα στην προσπάθεια να βρεθεί μια θέση στους συνδιασμούς κάποιου κόμματος. Ανακοινώθηκαν λοιπόν...
...οι συνδιασμοί και η προεκλογική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Υποσχέσεις, μεγαλοστομίες, κινδυνολογία, απειλές, ανούσιες πολυλογίες, όλο το οπλοστάσιο στην φόρα.  Οι υποψήφιοι τρέχουν τώρα να βγούν φωτογραφία δίπλα στον αρχηγό για να μας δείξουν πόσο σπουδαίοι είναι, μας στέλνουν σαχλές ευχές σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε θρησκευτική ή άλλη γιορτή, τρέχουν σε κάθε εκδήλωση εθνικοτοπικού συλλόγου και σε βαφτήσια και μας διαβεβαιώνουν πως όλα τα κάνουν για το καλό μας για το οποίο θα αγωνιστούν -μας διαβεβαιώνουν ακόμα και εκείνοι που με θέρμη εναντιώθηκαν κάποτε στο “Μνημόνιο” για να το αγκαλιάσουν μετά χωρίς ενδιασμούς… ε Τσαμπίκα; Για το καλό μας όλοι και όλα.
Το ψάρεμα στην μεγάλη κεντρώα δεξαμενή εντείνεται καθημερινά, με κάθε μέσο -μ΄αγκίστρι, δύχτι, απόχη, καμάκι.  Η γραφή όμως είναι πια στον τοίχο.  Τα ψάρια δεν τσιμπάνε έυκολα και πιστεύω πως όλοι μας έχουμε πάρει πια τις αποφάσεις μας.  Ας καθίσουμε λοιπόν αναπαυτικά κι ας κάνουμε χάζι μέχρι τις 25.


Του Βαγγέλη Παυλίδη
pavlidiscartoons.com