Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Φίλε, πάρτο αλλιώς!

Όπως κι αν δει κανείς τα πράγματα σήμερα, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί  πως ζούμε ημέρες μεγάλης αλλαγής στη χώρα μας και άρα και στις ζωές μας. Πρώτα πρώτα φαίνεται επιτέλους να επιστρέφει η πραγματική πολιτική και όχι η λογιστική.
Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν με παραπλανητικά επιχειρήματα και μισές αλήθειες πως για να...
...ξεφύγουμε από την κρίση που αυτοί μας έφεραν έπρεπε απλά να δούμε τους αριθμούς, και βέβαια αν το έβλεπες με απλά μαθηματικά δεν μπορούσες πάρα να συμφωνήσεις. Όμως είτε γιατί το αγνοούσαν είτε γιατί το έκαναν επίτηδες μας έκρυβαν αυτό που αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής σαν και του λόγου μου που είναι πως στα μαθηματικά 1+1 πράγματι μας κάνουν 2, στην οικονομία όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες και παράμετροι που αν δεν τους λάβει κανείς υπόψη το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Και αυτό πάθαμε.
Το ήξεραν και όμως επέμεναν, και επέμεναν στις πλάτες μας...    
Η κρίση, φίλε, φυσικά και δεν τελείωσε, αλλά ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχεις να ελπίζεις. Εύχομαι μόνο να μην ελπίζεις πως όλα αυτά θα έρθουν από μόνα τους ή  απλά θα τα κάνει κάποιος άλλος με εσένα θεατή. Ελπίζω να κατάλαβες πια, πως ο πραγματικός μας εχθρός είναι ο ελληνάρας που κουβαλάμε όλοι μέσα μας και άλλοι λίγο άλλοι πολύ τον αφήνουμε ελεύθερο στα παιδιά μας, στην δουλειά μας, στην καθημερινότητα μας.
Αν δεν μάθαμε μετά από όλα αυτά που περάσαμε και που περνάμε ακόμα πως από εμάς καταρχήν με τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά θα έρθει η αλλαγή μην περιμένεις αποτέλεσμα, γιατί εκτός από τα μαθηματικά ούτε και στη ζωή 1+1  μας κάνουν 2.
Γι' αυτό σου λέω, φίλε, πάρτο αλλιώς, διώξε τον ελληνάρα από μέσα σου, ας μην χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία!


Ακάλυπτος