Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ασκούνης: Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας δεν θα δεκαπλασιαστεί


Δεν θα αυξήσουν το ΤΑΠ στο 3‰ από 0,25 έως 0,35‰ σήμερα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ένωσης δήμων και κοινοτήτων Ελλάδος στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Όπως ανέφερε, οι 42 υπερχρεωμένοι δήμοι...
...οι οποίοι, ενδεχομένως, να έπρεπε να προχωρήσουν στο δεκαπλασιασμό των τελών ακίνητης περιουσίας (βάσει του μνημονίου 3) βρίσκονται σε τροχιά εξυγίανσης.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε μία  τέτοια επιβάρυνση των πολιτών επειδή έχουμε εξορθολογίσει τα οικονομικά μας. Με το νόμο Καλλικράτη 42 δήμοι έχουν μπει στη διαδικασία της ρύθμισης των οφειλών τους. Μάλιστα, η πλειοψηφία των 42 δήμων έχουν εισπράξει τα χρέη που τους οφείλονταν. Επομένως, δεν υπάρχει η προοπτική του δεκαπλασιασμού του ΤΑΠ» σημείωσε.

Κατά το συνέδριο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ενώ δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών σε εκπροσώπους της κυβέρνησης που είχαν δώσει το «παρών».

Ένταση επικράτησε και όταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν προσκεκλημένος στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ανέφερε ότι όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει το σύνολο όλων των «χαρατσιών» που βαρύνουν σήμερα την ακίνητη περιουσία.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε έρευνα της Κάππα Research, σύμφωνα με την οποία, το 54% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν πληρώνει φόρους από απρόσοδα ακίνητα.

Τέλος, ένας στους δύο Έλληνες εκτιμά ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους φόρους του, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

thebest.gr