Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σόιμπλε: Τα κέρδη της Γερμανίας από την ΟΝΕ ξεπερνούν το κόστος των διασώσεων

«Τα πλεονεκτήματά μας από την Νομισματική Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι μας κοστίζουν όλες οι βοήθειες», παραδέχεται  ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Bild am Sonntag.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποσπάσματα που προδημοσιεύει η εφημερίδα, ο  Σόιμπλε υπεραμύνεται των αποφάσεων της γερμανικής Βουλής για βοήθεια προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «κάνουμε καλά που στηρίζουμε την Νομισματική Ένωση», αλλά παραδέχεται ότι ...
...δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να υπολογίσει πόσο θα στοιχίσει τελικά αυτή η βοήθεια στον Γερμανό φορολογούμενο. Στην περίπτωση της Ελλάδας «πρέπει να προχωρούμε προσεκτικά», τονίζει ο Γερμανός υπουργός και προσθέτει ότι η μελλοντική εξέλιξη δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, ενώ, όπως λέει, πρέπει η πίεση στην Ελλάδα για ευρείες αλλαγές να διατηρηθεί.

Παράλληλα,  παραδέχεται ότι μόνο από την παραίτηση από έσοδα τόκων από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στην κρατική αναπτυξιακή Τράπεζα KfW, θα έχει η Γερμανία κάθε χρόνο λιγότερα έσοδα ύψους περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ.

topontiki.gr