Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Όλα ρόδινα τα είδε ο υπουργός Υγείας!


Τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στον τομέα της υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου περιέγραψε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Κουσουρνάς ζήτησε να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό του νέου υγειoνομικού χάρτη του Αιγαίου που ήταν και το αντικείμενο της προχθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου με την παροχή μίνιμουμ υπηρεσιών υγείας στους κατοί- κους του.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση του προέδρου της και βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Στάθης Κουσουρνάς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλο το Αιγαίο.

«Στην τοποθέτησή μου ανα- φέρθηκα στις ιδιαιτερότητες των νησιών οι οποίες αναγνωρίζονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και όχι στην πράξη. Είπα ότι οι νησιώτες ζητούν ισότητα παροχής υπηρεσιών υγείας με την ηπειρωτική χώρα που δυστυχώς δεν υπάρχει. Η διαπίστωση είναι ότι οι υπηρεσίες υγείας τα τελευταία χρόνια αντί να βελτιώνονται πά- νε πίσω. Στην τοποθέτησή μου αυτή αντέδρασε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος διαφώνησε και γι ́αυτό τον παρέ- πεμψα στους κυβερνητικούς βουλευτές», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

Παράλληλα ζήτησε, και έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Υγείας, ο νέος υγειονομικός χάρτης των νησιών να τεθεί σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες πριν πάρει σάρκα και οστά.

«Ανέφερα ότι η υγεία, οι μεταφορές και η επιχειρηματικότητα στα νησιά εί- ναι εθνικό ζήτημα διότι στα μικρά νη- σιά επικρατεί η τάση της ερήμωσης τους από τους κατοίκους τους», υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς προσθέτοντας τα εξής:

«Περίμενα στη συζήτηση αυτή ο υπουργός να ξεδιπλώσει την πολιτική του για το νέο υγειονομικό χάρτη των νησιών του Αιγαίου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο υπουργός μας είπε ότι ήρθε για να ακούσει περισσότερο, ώστε να μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να σχεδιάσει τον υγειονομικό χάρτη σύμφωνα με τις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν».

Να σημειωθεί όπως έγραψε και χθες η «ΠΡΟΟΔΟΣ» ότι ο κ. Λυκουρέντζος ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις απαιτούνται στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου Ρόδου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ μετά την καθολική αντίδραση που προκλήθηκε σε τοπικό επίπεδο.

proodos.net