Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΤΚΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ελληνική συμμετοχή


Η διεθνής έκθεση τουρισμού της Φινλανδίας, MATKA Travel Fair στο Ελσίνκι, 17-20/01/13, έκλεισε τις πόρτες της για το 2013 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για την ελληνική συμμετοχή από την North Events. Σ’ αυτό συνέβαλε η  ταιριαστή συνεργασία τουρισμού με γαστρονομία.

Σ’ ένα μεγάλο περίπτερο 120 τετραγωνικών μέτρων, η North Events συνεργάστηκε με την εταιρία ελληνικών προϊόντων ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, τη μεγαλύτερη στη χώρα. Καθημερινά σερβίρονταν ελληνικά πρωινά, πραγματοποιούνταν γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις ελληνικών πιάτων. Μουσικά συγκροτήματα και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί κατενθουσίασαν τους Φιλανδούς.   Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας, προς όφελος των συμμετεχόντων.

Συνεχίστηκε παράλληλα η εκστρατεία για την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού, ως αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας στην Φινλανδία. Η καμπάνια “Green Tourism in Greece”, για τα Green Key ξενοδοχεία, τις Γαλάζιες Σημαίες για ακτές και μαρίνες, με κύριους χορηγούς και υποστηρικτές της ενέργειας τον ΕΟΤ, την  TUI Nordic, Apollo Kuoni και SAS Scandinavian Airlines βρήκε πρόσφορο έδαφος επικοινωνίας, καθότι οι Φιλανδοί αποτελούν από τους πλέον ευαισθητοποιημένους λαούς σε θέματα πράσινης πολιτικής. Εθνικός διαχειριστής των προγραμμάτων Green Key και Γαλάζιων Σημαίων είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Για τους σκοπούς της καμπάνιας διανεμήθηκαν δωρεάν χιλιάδες περιοδικά από τον ομώνυμο οδηγό “Green Tourism in Greece” καθώς και χάρτες με τις Γαλάζιες Σημαίας της Ελλάδας.

proodos.net