Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Κλείνει» το νοσοκομείο της Ρόδου!

Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», αφού με βάση το νέο οργανόγραμμα οι κλίνες και οι θέσεις των ιατρών μειώνονται, ενώ οι κλινικές συγχωνεύονται ή καταργούνται. Οι ιατροί, δια μέσου της επίσημης ιστοσελίδας τους, κάνουν λόγο για σκάνδαλο!

Το νέο οργανόγραμμα – τέρας του νοσοκομείου της Ρόδου, προβλέπει τη μείωση των κλινών από τις 385 στις 360 και τις θέσεις των ιατρών από τις 176 στις 154! Καταργούνται 2 θέσεις παθολογίας, 1 θέση ουρολογίας, 4 θέσεις αναισθησιολογίας, 3 θέσεις καρδιολογίας, 1 θέση νευρολογίας, 1 θέση νεφρολογίας, 2 θέσεις γενικής χειρουργικής, 1 θέση ορθοπεδικής, 1 θέση ψυχιατρικής και 2 θέσεις ακτινοδιαγνωστικής. Από το στρόχαστρο των αρμοδίων δεν ξεφεύγει ούτε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου καταργούνται δύο θέσεις, καθώς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που μένει με δύο λιγότερους ιατρούς. 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταργούνται και συγχωνεύονται τα παρακάτω: τμήματα γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, νευροχειρουργικό, ουρολογικό, αγγειοχειρουργικό και οφθαλμολογικό. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μειώνονται οι κλίνες από 8 σε 5, καταργείται το νεφρολογικό τμήμα και οι ειδικευόμενοι ιατροί βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός του νοσοκομείου…
 
proodos.net