Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βάσω Παπανδρέου “Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες”

Επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πρώην υπουργός, έως τώρα, σώζει τα προσχήματα, καθώς οι περισσότεροι εκ των ομιλητών τοποθετούνται σαν να μην …έχει γίνει και τίποτε όλο αυτό το διάστημα.
“Δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ίδιος έχει στηρίξει πλήρως την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου η οποία συνίσταται απλώς στο να επιβάλλονται νέοι φόροι και να περικόπτονται οι μισθοί.
Η ίδια αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου για επιτυχία στον περιορισμό του ελλείμματος, καθώς απέδωσε την εξέλιξη στο ότι το Δημόσιο χρωστά σε διάφορες πληρωμές περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως για τη χώρα. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση. Έχουμε κοινωνική κρίση, πολιτική κρίση και εξαρτάται από εμάς αν αυτή η χώρα έχει ένα μέλλον όπως θα ήθελε η Νέα Γενιά. Η ΚΟ παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης  στήριξε την πολιτική σου. Τα μέτρα που υλοποιήθηκαν ήταν μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων", είπε η Βάσω Παπανδρέου.
"Η δημόσια διοίκηση χειρότερη από πριν. Το οικονομικό επιτελείο είχε τη στήριξή σου σε όλες τις φάσεις. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνεται το πρόβλημά της με νέα δάνεια. Χρωστάει το δημόσιο για αυτό υπάρχει η μείωση των πέντε μονάδων. Τι είδους διαπραγμάτευση γίνεται; Είναι φανερό πως δεν διαπραγματευόμαστε πραγματικά. Ρήση Κεινς «αν χρωστάς μία λίρα». Όσο συμφέρον έχουμε εμείς να μην πάμε στην πτώχευση άλλο τόσο συμφέρον έχουν και οι ξένοι. Ο Ομπάμα δεν ας αγάπησε. Θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε πιο αποτελεσματικά έχουμε οδηγήσει τη χώρα σε τρομερή ύφεση, Αντι να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, έχουμε καταφέρει να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας εναντίον μας. Η κυβέρνηση συνεχώς διατυμπάνιζε ότι λειτουργούμε σε έκτατες συνθήκες", πρόσθεσε.

Η κ. Βάσω Παπανδρέου είχε από το πρωί …δείξει τις διαθέσεις της. Είχε ηγηθεί της συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ΚΟ ενώ ήταν και η μόνη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής που δεν χειροκρότησε την πρωθυπουργική εισήγηση.
thema.gr