Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στο τραπέζι η άρση μονιμότητας

Την πρόταση της μερικής άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο ρίχνει στο τραπέζι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προαναγγέλλοντας λουκέτο σε οργανισμούς που δεν απέστειλαν τα οικονομικά στοιχεία που τους είχε ζητήσει.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο Θ. Πάγκαλος προτείνει να "περιοριστεί η μονιμότητα, με την αρχική έννοια του νομοθέτη και του Συντάγματος, σε αυτά που είναι καθοριστικά. Αστυνομικός, διπλωματικός, στρατιωτικός".
"Άντε να βάλουμε και τον εκπαιδευτικό και τον εφοριακό" σημειώνει ο κ. Πάγκαλος για να υπογραμμίσει χαρακτηριστικά: "Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι".

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εισηγείται να θεσμοθετηθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα, η δυνατότητα δηλαδή των διευθυντών να απολύουν υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είναι παραγωγικοί.
"Εαν έχεις το δικαίωμα να απολύεις, τότε ο οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες ζουν και ανταγωνίζονται σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς", είπε.
Τέλος, ο κ. Πάγκαλος, προανήγγειλε λουκέτο σε 40 οργανισμούς που δεν απέστειλαν έως τις 17 Ιουνίου τα οικονομικά στοιχεία που τους είχε ζητήσει.

Πρόκειται, στη συντριπτική πλειονότητα, για ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα.
Nooz.gr