Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Νόμος η τροπολογία του Γιώργου Κασσάρα για τους επικουρικούς γιατρούς

ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΣΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Επιτέλους στις άγονες, προβληματικές και στις νησιωτικές περιοχές, η προκήρυξη πρόσληψης επικουρικών γιατρών δεν θα κλείνει στις 15 ημέρες, αλλά θα μένει ανοικτή μέχρι να προσληφθεί γιατρός.
Ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011, στα πλαίσια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: "Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις", επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει τον Φεβρουάριο, για τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας με επικουρικούς γιατρούς και κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία συναινενούντος του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και του βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου, έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας και ενσωματώθηκε στο νόμο.

Επιχειρηματολογώντας ο βουλευτής, κατά την διάρκεια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι όταν ένας γιατρός δέχεται διορισμό σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα και μέχρι να γίνει άλλη προκήρυξη, που ως γνωστόν είναι χρονοβόρα, στα μικρά νησιά ξαφνικά βρισκόμαστε στο κενό από άποψη ιατρικής κάλυψης. Μάλιστα ο βουλευτής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε μπροστά του στην Πάτμο του Αγ. Πνεύματος, ελλείψει ορθοπεδικού.
Ο Γιώργος Κασσάρας τόνισε ότι η αποδοχή της τροπολογίας είναι απλή κίνηση που μπορεί να δώσει ανάσα στα ακριτικά μας νησιά.
Η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής και ενσωματώθηκε στο νόμο, είναι επακριβώς η εξής:
στο τέλος του εδαφίου β΄, της παραγράφου 2, του άρθρου 2 του ν.3868/2010 προστίθενται τα εξής: «Σε περίπτωση που, σε ορισμένες ειδικότητες Μονάδων άγονων και προβληματικών περιοχών, όπως επίσης και νησιωτικών περιοχών, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων επικουρικών ιατρών και υπηρετεί σε αυτές ήδη επικουρικός ιατρός, η σύμβαση του οποίου μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με την παράγραφο δ’ της παρούσας, δεν ισχύει η αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε (15) ημερών, αλλά η προκήρυξη παραμένει ανοικτή μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις που προβλέπονται στον πίνακα των επικουρικών ιατρών.
Στην περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας των ανωτέρω από το Φορέα στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του, τη συγκεκριμένη δαπάνη αναλαμβάνει η Υγειονομική Περιφέρεια, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο Φορέας».
verena.gr