Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Σπόντες» προς πάσα κατεύθυνση...

«Ορεξάτη» εμφανίστηκε η κυρία Βάσω Παπανδρέου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα τα σχόλιά της να προκαλέσουν δύο θερμά επεισόδια με Κώστα Γείτονα και Δημήτρη Κουσελά.
Αναλυτικά, η πρόεδρος της επιτροπής δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει την σπόντα της προς το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως «η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί από τα πολλά νομοσχέδια που έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος».
Ο κ. Γείτονας της απάντησε πως «δεν αισθάνεται ταλαιπωρημένος». «Εγώ έτσι αισθάνομαι» του είπε η κυρία Παπανδρέου, για να λάβει την έντονη αντίδραση από τον έμπειρο βουλευτή: «Ε, τότε να μιλάτε για τον εαυτό σας».
Τον εκνευρισμό της κυρίας Παπανδρέου φαίνεται πως τον πλήρωσε ο κ. Δημήτρης Κουσελάς. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, στην αρχή της τοποθέτησής του, έκανε λόγο «για σκληρά και άδικα φορολογικά μέτρα», για να εισπράξει την απάντηση της προέδρου, που με ειρωνεία του είπε «μα εσύ ήσουν που τα έφερες. Τι θες τώρα και μιλάς;». 
Η αντίδραση της κυρίας Παπανδρέου αιφνιδίασε τον κ. Κουσελά, που επιχείρησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως ήταν ένας απλός υφυπουργός. Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί! Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο πρώην υφυπουργός περιέγραψε τις επιτυχίες της οικονομικής πολιτικής.
Η Βάσω όμως ήταν και πάλι εκεί και του είπε: «Αφού τα κάνατε όλα σωστά, γιατί πέσατε έξω;». «Δεν είπα ότι τα κάναμε όλα σωστά, έγιναν και λάθη. Αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα» απάντησε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Κουσελάς.
«Εντάξει, κάνουμε και κάποια σχόλια να περνάει η ώρα, τόσες ώρες εδώ μέσα» είπε η κυρία Παπανδρέου, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, ενώ συνέχισε: «Μην το παίρνετε προσωπικά, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε».

Του Χρήστου Μπόκα
protothema