Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές προς τους δήμους

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές προς τους δήμουςΚαι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την...
...αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, προωθεί διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους δήμους. Θα ενταχθεί πιθανότατα ως διάταξη στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το αίτημα αυτό είχε τθεί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Πατούλης είχε δύο φορές παρέμβει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών.

Ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου είχε ζητήσει να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, ώστε να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Επανήλθε με επιστολή του την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ζήτησε στην ίδια ρύθμιση να υπαχθούν και οι βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή / και μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα από τις κυρωμένες πράξεις εφαρμογής σχεδίων πόλης. Και αυτό προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις πολεοδομικές ανάγκες.

to vima