Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κωδικός "Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Η συζήτηση στη Βουλή, η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, καθώς και τα επόμενα βήματα της ίδιας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχούν, όπως είναι φυσικό, στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Οι περισσότερες διαπιστώνουν ότι το (αναμενόμενο) αποτέλεσμα εγγυάται πως θα...
ακολουθήσουν τέσσερις "καυτοί" πολιτικοί μήνες, με έντονο παρασκήνιο και σκληρές αντιπαραθέσεις, με κατάληξη φυσικά τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
"Επιχείρηση 180, με αφετηρία τους 155", είναι ο χαρακτηριστικός κεντρικός τίτλος στην εφημερίδα Έθνος, ενώ τα Νέα θέτουν το ερώτημα "Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, τι;". Από την πλευρά της, η Καθημερινή εκτιμά ότι ακολουθούν "Τέσσερις μήνες ακραίας πολιτικής πόλωσης", ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει μια "Ετοιμόρροπη πλειοψηφία". Ο Ελεύθερος Τύπος επιλέγει να προβάλλει τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι "Βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια", ενώ η Δημοκρατία είναι από τις λίγες που επιλέγει άλλο πρώτο θέμα, θέτοντας το ερώτημα "Γιατί παίρνει ΑΜΚΑ ο Κωνσταντίνος".
Επίσης, η Ελευθεροτυπία έχει τίτλο "Πήραν ψήφο, όχι εμπιστοσύνη". Όσο για τα κομματικά έντυπα, η Αυγή ξεχωρίζει την προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ότι "Δεν αναγνωρίζουμε καμία συμφωνία που θα δεσμεύει τη χώρα", ενώ ο Ριζοσπάστης έχει τίτλο "Κάλπικες κόντρες σε κοινό αντιλαϊκό δρόμο"¨.

Ημερησία