Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Έγραψε ιστορία!

Είναι απίστευτο… και όμως αληθινό η Εθνική ομάδα σε ένα παιχνίδι θρίλερ πήρε επική πρόκριση στους «16» καθώς επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού. Τα γκολ της «γαλανόλευκης» πέτυχαν οι Σάμαρης (45’) και ο Σαμαράς (92’).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα , παρά την απίστευτη ατυχία του με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 11′ και στο 24′ των Κονέ – Σάμαρη και Καρνέζη – Γλύκου αντίστοιχα, ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι άξιζε την πρόκριση καθώς είχε την ευκαιρία να διευρύνει την νίκη της αν τα σουτ των τον Χολέμπας (33’) ,Καραγκούνη (68’) και Τοροσίδη (80’) δεν έβρισκαν το δοκάρι.

ΤΕΛΙΚΟ: Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1
Όπως και στο EURO του 2012, έτσι και στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε χαρακτήρα και ψυχή στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Αντίπαλός μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα είναι η Κόστα Ρίκα.

Οι ήρωες παίζουν σαν... Έλληνες!
Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Γκολ: 42′ Σάμαρης (Ελλάδα), 74′ Μπονί (Ακτή Ελεφαντοστού), 92 Σαμαράς(πεν.)

Κίτρινες: Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Ντιέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Κόκκινες:

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης (24′ λ.τ Γλύκος), Μανιάτης, Μανωλάς, Σαμαράς, Κονέ (12′ λ.τ. Σάμαρης), Καραγκούνης (77′ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας

Ακτή Ελεφαντοστού (Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (62′), Ζερβίνιο (82′ Σιό), Ντρογκμπά (78′ Ντιομαντέ), Οριέ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά