Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Συνέδριο Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης,Τήλος, 06-10 Ιουλίου 2014

Το διεθνές συνέδριο Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης «Η Φιλοσοφία ως Βιωμένη Εμπειρία» θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Τήλο από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2014.  Για άλλη μια φορά το συνέδριο της Τήλου προσελκύει σημαντικούς καθηγητές και καθηγήτριες του κλάδου της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας από διάφορες χώρες.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες αποτελούν πια σταθερές παρουσίες εφόσον έχουν πάρει μέρος σε όλα τα προηγούμενα συνέδριά μας και δηλώνουν λάτρεις του νησιού και του ακαδημαϊκού αυτού συνεδριακού γεγονότος. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα, και μάλιστα ακόμη περισσότερο επειδή, όπως είναι πια γνωστό, η επιλογή τους να έρθουν στο συνέδριό μας με έξοδα του πανεπιστημίου τους συνεπάγεται για αυτούς (λόγω της διεθνούς κρίσης) απώλεια οικονομικής δυνατότητας να πάνε σε άλλα συνέδρια στις χώρες τους ή σε τόπους πιο κοντινούς στις χώρες τους.
Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλω επίσης σε εκείνους που, φέρνοντας τις οικογένειές τους και επιλέγοντας να κάνουν και τις διακοπές τους στην Τήλο, επωμίζονται ένα κόστος που δεν τους το καλύπτει βέβαια το πανεπιστήμιό τους. Είναι πολύ κολακευτικό για μας αυτό και νιώθω περήφανη για το νησί μας που τους εμπνέει τόσο.
Κάποιους άλλους συμμετέχοντες θα τους υποδεχτούμε για πρώτη φορά και ελπίζουμε και εκείνοι να αγαπήσουν την Τήλο όσο την έχουν αγαπήσει και οι υπόλοιποι. Αυτή τη φορά έχουμε συμμέτοχους και από Ισπανία και Φινλανδία.
Ευχαριστούμε και πάλι τις Δημοτικές Αρχές για την εκ των προτέρων στήριξη και όλο το νησί για τη ζεστασιά και τις εμπειρίες που μας προσφέρει.  Ευχαριστίες, τέλος, οφείλω, για πολλοστή φορά, στη Βρετανική Εταιρεία Φιλοσοφίας της Εκπαίδευσης (PESGB) που μας προσφέρει την αιγίδα της δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο διεθνές ακαδημαϊκό κύρος στο όλο εγχείρημα.

Μαριάννα Παπαστεφάνου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Διοργανώτρια του Συνεδρίου