Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Και η ιστορία συνεχίζεται…..

Ανδρομάχη Αναστασίου ΑλιφέρηΠώς ένα καλά δομημένο παρελθόν, μπορεί να μετατραπεί σε ένα μάχιμο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον; Όταν έρχεται η στιγμή εκείνη που οι νέοι άνθρωποι μας ‘συστήνουν’ τις καταβολές ως κληρονομιά, την σκληρή δουλειά ως ευκαιρία και τον τόπο τους πιο δικό τους από ποτέ. Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που το μεγάλο βιβλίο της ιστορίας γεννά σελίδες λευκές και δίνει το μελάνι σε ανθρώπους που έχουν πράγματα να πουν και να κάνουν.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της ορίζεται ήδη ως διεθνολόγος και ασκούμενη νομικός, αφού έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ο λόγος για την Ανδρομάχη Αναστασίου Αλιφέρη. Δυναμική και παθιασμένη, έχοντας πάντα στο μυαλό της ότι όσο δύσκολες και αν φαντάζουν οι συνθήκες του παρόντος, κάποτε κάποιος άλλαξε τη πορεία ενός μικρού, όμορφου ακριτικού νησιού. Έβαλε σφραγίδα ανεξίτηλη στη νησιωτική πολιτική της χώρας. Αποτέλεσε τον ‘Άνθρωπο, τον ‘Ιατρό, τον Δήμαρχο που ξεχώρισε, μεταξύ των πολλών, για την άδολη αγάπη του στη Τήλο, αλλά και στα υπόλοιπα μικρά νησιά. Η Μάχη Αλιφέρη, κόρη του Τάσου Αλιφέρη, δίνει το παρόν στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως υποψήφια Σύμβουλος με τη παράταξη «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».
Το «Θαύμα της Τήλου», ο τόπος αυτός στην άκρη της χώρας είναι το σπίτι της. Ένας τόπος που έζησε και είδε από μικρή να ‘ανθίζει’. Και αν την ρωτήσεις σήμερα θα σου διηγηθεί τις ομορφότερες στιγμές από τον τόπο αυτό. Και δε θα σου μιλήσει μόνο για την Τήλο. Θα σου πει για τους ακρίτες όλων των μικρών νησιών και θα σου μεταφέρει τη φωνή τους. Θα σου μιλήσει για το όραμα του Τάσου Αλιφέρη για την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού των ακριτικών νήσων μέσω της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και την ανάγκη να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Ένα όραμα που έχει γερά θεμέλια. Η Μάχη Αλιφέρη, συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές με το βλέμμα στραμμένο στους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου, τις ανάγκες τους και την εξέλιξή τους.
Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται την ελπίδα των νέων ανθρώπων που δεν σταματούν και δεν εφησυχάζουν ποτέ. Γιατί το παρελθόν είναι η βάση του μέλλοντος. Γιατί τα οράματα δεν σταματούν ποτέ. Και γιατί η ιστορία συνεχίζεται….

Ειρήνη Δαμιανάκη