Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Καταγραφή πηγαδιών και γεωτρήσεων στο (Ε.Μ.Σ.Υ.) Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

 Η Δ/νση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ενημερώνει ότι συστάθηκε το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας στο οποίο πρέπει να καταγραφούν όλα τα πηγάδια, γεωτρήσεις, πηγές, κλπ  ενεργά και ανενεργά ανεξάρτητα δηλ. αν χρησιμοποιούνται ή όχι.


Δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού καθώς και όσοι έχουν άδεια χρήσης νερού που έχει εκδοθεί μετά τις 20-5-2005.
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος εγγραφής την 15η Μαϊου 2014.
Την αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. για τα ενεργά σημεία υδροληψίας ακολουθεί υποχρεωτικά αίτηση του ενδιαφερόμενου για τη χορήγηση ή την ανανέωση της άδειας χρήσης νερού με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2014.
Οι αιτήσεις κατατίθενται στον οικείο Δήμο και η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού.
 Σε όσους δεν εγγραφούν στο ΕΜ.Μ.Σ.Υ. επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 1.000 ευρώ.
Λεπτομερείς οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη διαδρομή : www.apdaigaiou.gov.gr ….>Ανακοινώσεις…>Δ/νση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου….> Ε.Μ.Σ.Υ