Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τριπλές εκλογές και στη μέση η Τήλος!

Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έχουμε μπροστά μας τον επόμενο μήνα. Τις Δημοτικές εκλογές, τις Περιφερειακές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Όλες εξίσου σημαντικές για διαφορετικούς λόγους  που καταλήγουν όμως  σε έναν κοινό παρονομαστή, εμάς! Εμάς ως άτομα κι εμάς ως κοινωνία, ως "Τήλος".

Για τις Δημοτικές εκλογές θα μου επιτρέψετε καλύτερα να ασχοληθούμε για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους την Παρασκευή που θα ¨κλείσουν¨ οι υποψηφιότητες .
Για τις ευρωβουλευτικές πάλι, αφού οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων  έχουν αποφασίσει να τους δώσουν διαστάσεις εθνικών εκλογών και όχι αυτού που πραγματικά είναι, λες και η Ευρώπη δεν επηρεάζει την ζωή μας , εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα να γράψω, και για να μην παρεξηγηθώ,για τις εθνικές εκλογές έχω άποψη, για τις εκλογές της ευρωβουλής, ως εθνικές, δεν έχω.

Και πάμε τώρα στις εκλογές της Περιφέρειας μας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εδώ τώρα, κατά την άποψή μου, υπάρχει ένα ψιλομπέρδεμα… Σαφώς και οι περιφερειακές παρατάξεις έχουν κομματικές επιρροές σε μεγάλο βαθμό, όμως έντονο είναι και το στοιχείο του τοπικού χαρακτήρα για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, και τους περιφερειακούς συμβούλους.
Γιατί εκτός από τον ίδιο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, καλούμαστε να κρίνουμε και την ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί. Για εμάς όμως τα πράγματα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι ξεκάθαρα.
Η Τήλος για πρώτη φορά στέλνει τον δικό της άνθρωπο στην Περιφέρεια, για να ασχοληθεί με θέματα που θα αφορούν κυρίως  το νησί μας, αλλά και την περιοχή μας γενικότερα.
Ο άνθρωπος αυτός είναι η Ανδρομάχη Αλιφέρη, η Μάχη, που δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση του Γιάννη Μαχαιρίδη για λογαριασμό όλων μας, για να έχει η Τήλος τη δική της φωνή στο Περιφερειακό συμβούλιο. Ναι, η Μάχη είναι η κόρη του Τάσου Αλιφέρη.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η αλήθεια είναι  πως πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι αυτού του γεγονότος δεν πιστεύω πως οι πολιτικές «καρέκλες» κληρονομούνται, άλλωστε η χώρα μας το πληρώνει ακόμα ακριβά αυτό, κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Κληρονομούνται όμως οι ιδέες και τα οράματα! Και η Μάχη από την πρώτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της αυτό το έχει κάνει σαφές. Δεν κατεβαίνει στις εκλογές εκμεταλλευόμενη το επώνυμο της για να προσελκύσει ψηφοφόρους λόγω της μεγάλης αποδοχής του πατέρα της και εκτός Τήλου, αλλά δηλώνει από την πρώτη της ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της πως πρόθεσή της είναι να συνεχίσει το έργο του Τάσου μαζί με όλους εμάς!
Πιστεύω πως, αν και ο Τάσος έφυγε νωρίς από κοντά μας, οι ιδέες και τα οράματά του παραμένουν ζωντανά και έχουν πολλά να δώσουν στις επόμενες γενιές,  και χρέος της ομάδας «Αλιφέρη» είναι να βρουν άξιους συνεχιστές, και αυτό κάνουν.
Η στήριξη, λοιπόν, στη Μάχη είναι στήριξη στην παράταξη του Τάσου Αλιφέρη και της ομάδας του, είναι ψήφος στις ιδέες και τα οράματα του.
Για να συνεχίσει να είναι η Τήλος η πιο «όμορφη νύμφη του Αιγαίου», όπως έλεγε.

Καλό αγώνα, Μάχη!

Ακάλυπτος