Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Eκποιείται το πλωτό πολυιατρείο

Θέμα χρόνου είναι η συγκρότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιτροπής που θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την εκποίηση του πλωτού πολυϊατρείου. Μετά την συζήτηση του θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης κ.Γιάννης Μαχαιρίδης έδωσε εντολή να συγκροτηθεί η επιτροπή που θα κάνει την εκτίμηση του υδροπτέρυγου και θα προχωρήσει στην εκποίηση του.
Να σημειωθεί πως δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθούν οι πόροι για την λειτουργία του πλωτού πολυιατρείου και η Περιφέρεια δεν μπορούσε να στηρίξει τη δομή με τα χρήματα που διαθέτει.
Καταβλήθηκε και προσπάθεια για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την διάθεση ποσού ύψους 600.000 ευρώ. Το αίτημα της Περιφέρειας απορρίφθηκε όμως από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου.
«Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ .Γιάννης Μαχαιρίδης έχει δώσει εντολή να συγκροτηθεί η επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην εκποίηση του υδροπτέρυγου που αγοράστηκε έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Δρακιού και πρόσθεσε πως μετά την παρέλευση τόσων ετών η αξία του υδροπτέρυγου έχει μειωθεί αισθητά.
"Τα ιατρικά μηχανήματα που ήταν εγκατεστημένα στο υδροπτέρυγο θα διατεθούν σε εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας πάλι για να βοηθηθούν συμπολίτες μας", τόνισε ο κ Δρακιού και πρόσθεσε πως ήταν ευτύχημα που είχε υπογραφεί σύμβαση για τις αποστολές ιατρών στα μικρά νησιά του νομού μας.
«Με την υλοποίηση της σύμβασης καλύπτεται κάπως το κενό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αποδρομολόγησης του πλωτού πολυϊατρείου», τόνισε ο κ. Μ. Δρακιού.
Υπενθυμίζεται πως στην κινητή μονάδα είχαν εγκατασταθεί δέκα ιατρεία ειδικοτήτων εξοπλισμένα με τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα. Παράλληλα λειτουργούσε ακόμη Ακτινολογικό, Βιοχημικό και Αιματολογικό εργαστήριο.
Το πλωτό πολυϊατρείο πραγματοποιούσε αποστολές στο Αγαθονήσι, στους Αρκιούς, στο Μαράθι, την Πάτμο, τους Λειψούς, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Σύμη, τον Πανορμίτη, την Χάλκη, τα Πηγάδια, την Όλυμπο της Καρπάθου την Κάσο και το Καστελόριζο.
Το υδροπτέρυγο ξεκίνησε τη λειτουργία του το έτος 2000 και πραγματοποίησε 1303 δρομολόγια .
Στη διάρκεια της λειτουργίας του εξετάστηκαν συνολικά 37.012 ασθενείς. Έγιναν 52. 839 διαφορετικές ιατρικές εξετάσεις. Πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες διακομιδές ασθενών.

dimokratiki.gr