Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γιάννης Μαχαιρίδης για το χαστούκι:«Να πάρει θέση η κοινωνία. Αν ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές θα υπάρξουν χειρότερα»

Να μην αποδεχθεί η τοπική μας κοινωνία και οι συντεταγμένοι φορείς που την εκφράζουν συμπεριφορές βίαιης επιβολής των απόψεων του όποιου πολίτη θεωρεί ότι αδικείται, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης σχολιάζοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σε δημόσιο χώρο από γνωστό επιχειρηματία.
«Εάν ανεχθούμε και παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές σε τέτοιες πρακτικές, θα ακολουθήσουν χειρότερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν είναι το χαστούκι που δέχθηκε ο Γιάννης Μαχαιρίδης σαν φυσικό πρόσωπο.
Ο Μαχαιρίδης σήμερα είναι εδώ, αύριο δεν θα ‘ναι. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η επίθεση απέναντι στο θεσμό».
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αφού αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης και στο αίτημα της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» για δρομολόγηση του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη γραμμή της Σύμης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων την πάγια θέση του, τα πλοία που εξυπηρετούν μια ακτοπλοϊκή γραμμή τον χειμώνα (η ΑΝΕΣ στην προκειμένη περίπτωση) θα έχουν προτεραιότητα κατά τη θερινή περίοδο.
Αυτή τη θέση διατύπωσα στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΑΣ ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ζητώντας αναβολή στη λήψη απόφασης μέχρι να πάρει θέση η κοινωνία και ο Δήμος της Σύμης. Ανάλογη ήταν η στάση μου, στην ίδια συνεδρίαση του ΣΑΣ, και για αντίστοιχο αίτημα άλλης εταιρείας που αφορούσε τη γραμμή Κάλυμνος – Μαστιχάρι».
Θύμισε μάλιστα ότι προ ετών είχε έλθει αντιμέτωπος με τον εκλιπόντα δήμαρχο Τήλου, υπερασπιζόμενος τότε τη «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή», επιμένοντας στην ίδια θέση που και σήμερα εκφράζει ως μέλος του ΣΑΣ, για εκατοντάδες ακτοπλοϊκές γραμμές σε όλη την Ελλάδα.
«Πάντα βάζω και προτάσσω, πάνω απ’ όλους, το συμφέρον του τόπου μας. Σέβομαι τους επιχειρηματίες και έχω αποδείξει ότι στέκομαι στο πλευρό τους, όποτε χρειάζεται, και ήμαστε εμείς, ως Νομαρχία Δωδεκανήσου, που τιμήσαμε σε ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για τη συμβολή του στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών στα νησιά μας».
Και ο κ. Μαχαιρίδης κατέληξε: «Δεν με πτοούν συμπεριφορές όπως αυτή του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Είναι πολύ μικρός ο τόπος μας και η πορεία του καθενός είναι γνωστή».