Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η πολιτική αστάθεια φοβίζει τώρα και τους βρετανούς τουρίστες

Οι τουρ οπερέιτορς προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ό,τι κι’ αν γίνει…
Η αστάθεια στην πολιτική ζωή της χώρας δεν επηρεάζει μόνο τους Έλληνες και την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας, αλλά και τους Βρετανούς, που διστάζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Περίπου δύο εκατομμύρια Βρετανοί που ετοιμάζονται να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, παρακολουθούν καθημερινά τις πολιτικές εξελίξεις, ανήσυχοι για το τί θα γίνει αν η χώρα οδηγηθεί σε ακυβερνησία και εν τέλει εκτός ευρώ.

Μία επίδοξη τουρίστρια αναρωτιέται: «Άκουσα πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μία ‘επείγουσα δραχμή’ θα αντιστοιχεί στο 10% του ευρώ. Τι συνάλλαγμα να πάρω;».
Πολλοί είναι εκείνοι που γράφουν παρόμοιες ανησυχίες στο γνωστό site, TripAdvisor, όπου ένας χρήστης διερωτάται: «Ξέρει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα α) πτωχεύσει και β) φύγει από το ευρώ; Δυνητικά τα ευρώ μας δεν θα αξίζουν τίποτα! Η ταξιδιωτική ασφάλεια μας καλύπτει την αποχώρησή μας από τη χώρα;».
Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση από τη Βρετανία έχει μειωθεί, αλλά όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί οι Βρετανοί λόγω κρίσης πλέον αποφεύγουν τις διακοπές εν γένει.
Όλα τα πρακτορεία στην Βρετανία εγγυώνται την ασφάλεια των ταξιδιωτών και διαβεβαιώνουν πως ότι και να γίνει οι πελάτες τους θα είναι καλυμμένοι, υπογραμμίζοντας: «Και το χειρότερο να συμβεί στην Ελλάδα, να αναγκαστεί να βγει από το ευρώ, θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής μέχρι να υιοθετηθεί το νέο νόμισμα, οπότε οι πελάτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν».
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που περιμένουν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ώστε να έρθουν και με λιγότερα ευρώ να περάσουν βασιλικές διακοπές. Κάποιοι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε για παράδειγμα, ότι το φαγητό στις ταβέρνες θα είναι φθηνότερο!
Ο διάσημος ταξιδιώτης της Independent λέει πως και φέτος θα επισκεφτεί τη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, όμως αυτή τη φορά θα πάρει μαζί του μετρητά σε μικρά χαρτονομίσματα, σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει και δεν καταφέρει να βγάλει επιπλέον χρήματα. Ενώ απαντάει σε αυτούς που περιμένουν την χρεοκοπία της χώρας για να την επισκεφτούν ότι «οι άνθρωποι μετά από ένα τέτοιο γεγονός είναι θλιμμένοι και νευριασμένοι». Ωστόσο επισημαίνει ότι «είναι πιο φιλόξενοι, καθώς γενικά είναι θυμωμένοι κατά της πολιτικής και ευρωπαϊκής εξουσίας και όχι κατά των τουριστών».
Nooz.gr