Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα ξένα μέσα "αποθεώνουν" τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό

Τα ξένα ΜΜΕ αποθεώνουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να κατακτήσει την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ. Η τεράστια νίκη στον τελικό της Ευρωλίγκα επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το μεγάλο φαβορί για το... «Άγιο Δισκοπότηρο» από την αρχή της περιόδου, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αθλητικών εφημερίδων καθώς και στην κατηγορία «Αθλητικά» των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Κοινός παρανομαστής στα περισσότερα άρθρα αποτελεί η μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ μεταξύ των δύο ομάδων καθώς και η... επική ανατροπή από το -19 που πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε τους τίτλους:
Le figaro: «Απίστευτος Ολυμπιακός!! Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -13 και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Πρίντεζης πέτυχε το νικητήριο καλάθι».

L'Equipe: «Μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού, πήρε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του εναντίον του φαβορί, ΤΣΣΚΑ».

Zurnal: «Ντούντα και Κέσελ στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων, έκαναν σπάνια ανατροπή και πήραν το τρόπαιο».

Reuters: «Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή».

Sport-express: «Η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τελικό!!! Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης».

www.euroleague.net: «Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης. Μεγάλη ανατροπή, από το -19 και νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ. Μεγάλο καλάθι του Πρίντεζη!».

www.eurobasket.com: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε στην άκρη το μπάτζετ, γύρισε το ματς και τα νέα ταλέντα του Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους».

Εurosport: «Ο Ολυμπιακός έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Μεγάλη έκπληξη, οι Έλληνες κέρδισαν το μεγάλο φαβορί και πήραν το τρόπαιο».

Lrytas.lt: «O Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Καζλάουσκας έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή Ολυμπιακό».

Sportal.rs: «Τι φινάλε!!! Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης. Τεράστια έκληξη, στην τελευταία επίθεση πήρε τεράστια νίκη!».

Sportske: «Τι ματς, ανατροπή θαύμα από τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τίτλο. Απίστευτη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι και είναι πρωταθλητής Ευρώπης».
Με εκτενή ρεπορτάζ του, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στη νίκη του Ολυμπιακού στο Final- 4 της Κωνσταντινούπολης.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Hürriyet γράφει στην πρώτη της σελίδα: «Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Πόλη», ενώ η Milliyet στο πρώτο της θέμα γράφει: «Έβαλαν την υπογραφή τους στο θαύμα».

Η ηλεκτρονική έκδοση της Sabah έχει ως πρωτοσέλιδό της: «Ως εκ θαύματος πρωταθλητές» και η Haber Turk γράφει: «Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία».
Zougla.gr