Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Φορείς Τουρισμού: Ο τουρισμός πάει κατά διαόλου, αλλά ποιος ακούει;

“Κώδωνα κινδύνου” κρούουν οι τουριστικοί φορείς, έντονο προβληματισμό και βαθιές ανησυχίες εκφράζουν οι τουριστικοί παράγοντες για τις εξελίξεις στον τουρισμό, φέτος. Στις επισημάνσεις του ΣΕΤΕ ότι οι (μειωμένοι) στόχοι που είχαν τεθεί για φέτος...
...για 16 εκατ. αφίξεις (μείωση περίπου 2,5%) και 10 δισ. Ευρώ (περίπου 4%) δείχνουν ανέφικτοι, προστέθηκε η βαρυσήμαντη παρέμβαση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γ. Τσακίρη, ο οποίος κάνει λόγο για μια διαφαινόμενη μείωση των τουριστικών εσόδων, που μπορεί να φθάσει έως το 10-15% σε σχέση με τα περυσινά έσοδα και που αν επιβεβαιωθεί, στο τέλος της χρονιάς, θα στοιχίσει στην χώρα 2-3 μονάδες του ΑΕΠ, έως 100.000 θέσεις εργασίας και θα σηματοδοτήσει τον οριστικό αφελληνισμό σημαντικού μέρους της τουριστικής μας βιομηχανίας.
Σε σχετικό άρθρο του, μάλιστα, ο Γ. Τσακίρης υπογραμμίζει αυτό που παρατηρήσαμε και αναδείξαμε και εμείς αυτές τις μέρες, σχετικά με τις αναφορές των κομμάτων στον Τουρισμό.
“Είναι απορίας άξιο”, τονίζει “πόσο λίγο έχει απασχολήσει ο τουρισμός, προγραμματικά, τα επιτελεία πολιτικού σχεδιασμού των κομμάτων, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν, πλην ολίγων εξαιρέσεων, οι τοποθετήσεις αναφορικά με την τουριστική τους πολιτική την «επόμενη μέρα»”.
Το θέμα είναι ποιος τους ακούει;
Διότι οι νυν, πέραν του πρωθυπουργού Λουκά που έφτιαξε τις εκκρεμότητές του και “καθάρισε”, με το μόνο που ασχολούνται εδώ και έναν μήνα είναι η ψηφοθηρία και αν βγαίνουν καλοί στα σποτς τους, οι δε ερχόμενοι, ακόμα δεν ξέρουν τι τους γινεται...
 
Tourism Lobby