Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκοπήσεις: Ο θάνατος του εμποράκου

Στις 7μμ, άρχισαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια -βάσει των exit poll- να αναρωτιούνται αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει να κυβερνήσει με ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ ή με ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή η Αριστερά θα αποφασίσει να συγκυβερνήσει με μισή διαφθορά ή με ολόκληρη.

Του Νίκου Μωραΐτη...

... Και ξαφνικά, ενώ ήταν μισή μονάδα μπροστά η ΝΔ, βγήκε από τη θάλασσα ένα πελώριο τέρας και με βροντερή φωνή είπε: «ψηφίστε όοοολοι ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα σας κάνω μια χαψιά!». «Μπρρρρ» έκαναν με μία φωνή όλοι οι πολίτες της χώρας τρομαγμένοι και πήγαν αμέσως στις κάλπες, ψήφισαν όοοοολοι ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε με 7,4% διαφορά και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα!

Να σου πω καληνύχτα ή θες ένα ακόμη παραμυθάκι;

Λοιπόν, ας σταματήσουν οι δημοσκόποι την πλάκα. Δικαιολογίες θα βρουν πολλές, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια. Δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη πια, είναι έμποροι, εντολοδόχοι καναλιών και εφημερίδων και έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό να γίνουν εργαλεία επιβολής των πολιτικών σεναρίων που κατασκευάζονται στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Φτιάξτε ένα κλίμα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, τους είπαν και το έφτιαξαν. Κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε μετά βδελυγμίας το σενάριο αυτό, πήραν την εντολή να κατασκευάσουν ένα τοπίο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, ώστε να πάνε οι ψηφοφόροι στην κάλπη και να το υλοποιήσουν.

Όποιος πιστεύει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν στήθος με στήθος όλη την προεκλογική περίοδο και ξαφνικά δημιουργήθηκε μία διαφορά 7,4 μονάδων, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του. Τόσο μεγάλες διαφορές δεν προκύπτουν από τη μία μέρα στην άλλη. Το πιο τραγικό, όμως, είναι ότι οι δημοσκόποι έχουν αλλοτριωθεί τόσο, ώστε να εκτελούν τα πλάνα των εντολέων τους ακόμη και όταν το αληθινό αποτέλεσμα επίκειται. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα exit poll που έδωσαν στις 7μμ, με μέση διαφορά 1,5%;

Για να μπορεί ο Γιάννης Πρετεντέρης να εκφέρει το σχέδιο – επιθυμία του: «αν ο νικητής βγει με μία μονάδα διαφορά και έχει να περάσει τέτοια μέτρα, ποιος στη χάρη του ηττημένου!». Ήθελε τη διαφορά της μίας μονάδας ο προπαγανδιστής του MEGA, για να ακυρώσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και να παρουσιάσει την ηττημένη ΝΔ ως κυβέρνηση εν αναμονή!

Την ίδια στιγμή, στις 7μμ, άρχισαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια -πάντα βάσει των exit poll- να αναρωτιούνται αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει να κυβερνήσει με ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ ή με ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή η Αριστερά θα αποφασίσει να συγκυβερνήσει με μισή διαφθορά ή με ολόκληρη.
Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός -πάντα ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο- ήρθε και σάρωσε την παράγκα των σχεδίων τους. Όχι, η διαφθορά και η διαπλοκή δεν θα κυβερνήσουν αυτή τη φορά. Και αν η κυβέρνηση αναλάβει -όπως εύχεται ένας ολόκληρος λαός- πρωτοβουλίες που να τσακίζουν τη μιντιακή συμμορία, δεν θα κυβερνήσουν ποτέ ξανά.

ΥΓ: Στις 7:32, πριν να υπάρξει καν το πρώτο επίσημο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα έστω και από ένα νομό, βλέποντας τα αποτελέσματα σκόρπιων εκλογικών τμημάτων, έγραψα στο twitter: «Έρχεται η συντριβή των exit poll. Ετοιμαστείτε». Το έβλεπα, το ένιωθα εδώ και μέρες. Όμως δεν τη φανταζόμουν τέτοια διαφορά, τέτοιο πείσμα ενός λαού να ακούσει τον εαυτό του και όχι τους υποβολείς της ψήφου του.



Αναδημοσίευση από το: altsantiri.gr