Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τα μνημόνια αυξάνουν τα κέρδη της Γερμανίας…

Τα μνημόνια αυξάνουν τα κέρδη της Γερμανίας… - MediaΟι Έλληνες, οι πιο σκληρά εργαζόμενοι (δουλεύουμε 2037 ώρες το χρόνο) της Ευρώπης αλλά και τρίτοι στην παγκόσμια κατάταξη μετά τους Μεξικανούς και τους Νοτιοκορεάτες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, καλούνται για άλλη μια φορά μετά και το τρίτο μνημόνιο να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, για να αντεπεξέλθουν στις φοροεισπρακτικές υποχρεώσεις που τους επέβαλλαν εκ νέου, οι δανειστές.


Η τιμωρητική αυτή διάθεση της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει καταντήσει  επικερδής γι’ αυτό επιβραβεύεται και από τον λαό της αυξάνοντας την δημοφιλία της Μέρκελ στο 67% !!!

Άλλωστε το ποσό των 100 δισ. ευρώ έχει εξοικονομήσει η Γερμανία από το 2010 λόγω της δραματικής μείωσης του κόστους δανεισμού, λέει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του ινστιτούτου «Leibniz».

Μάλιστα σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 300 μονάδες βάσης, λόγω της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Γερμανία να εξοικονομήσει 100 δισ. ευρώ την πενταετία 2010 – 2015.

Το ποσό της εξοικονόμησης αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ και ξεπερνά το κόστος της ελληνικής διάσωσης, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το χρέος της.

Για το λόγο αυτό και η επιμονή του κουαρτέτου των δανειστών, η οποία είχε μοναδικό στόχο την επίτευξη ενός τρίτου μνημονίου με χρονοδιαγράμματα - σκληρά για όλη την επόμενη τριετία… αφήνοντας σε όλους μας μια πικρή γεύση!!!


Μιχαλού
Το Ποντίκι