Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το άτιμο το διαδίκτυο δεν ξεχνάει τίποτα

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας μνημόνιο;Αν θέλετε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οκ, και εγώ μέσα είμαι, αλλά σας παρακαλώ, μην προσπαθείτε να μας τρελάνετε και από πάνω, γιατί δεν θέλουμε πολύ ακόμα. Για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά πηγαίνουν τα προηγούμενα σχόλια, που ξαφνικά, πολιτικοί και κόμματα, χωρίς...

... ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας, ούτε σε εμάς, αλλά και ούτε τουλάχιστον στους εαυτούς τους, μας σηκώνουν την σημαία της "επανάστασης".
Αλλά να πω ένα "μυστικό"; Την εποχή που διάλεξαν να παίξουν το παιχνιδάκι που λέγεται πολιτική, δυστυχώς για αυτούς υπάρχει ένας νέος κανόνας. Όλα καταγράφονται! Και αυτό το άτιμο το Google δεν ξεχνάει τίποτα...
Κάνοντας λοιπόν μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο κάποιος, πολύ εύκολα θα βρει και θα ξαναθυμηθεί διάφορα. Μεταξύ αυτών, και το θέμα του ΦΠΑ, που ευχαρίστως παρέδωσαν στους δανειστές μας οι προηγούμενοι επαναστάτες που λέγαμε, αφού το είχαν υπογράψει στο μνημόνιο 2. Διαβάστε λοιπόν ένα από τα χιλιάδες post που μπορείτε να βρείτε από το 2012 - εγώ διάλεξα αυτό που λέει ότι ήθελα να πω εγώ:

"Το ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ για τα μικρά νησιά του Αιγαίου θεσμοθετήθηκε με τη Συνθήκη προσχώρησης  της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981 και διατηρήθηκε και μετά τη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς με την εφαρμογή της Οδηγίας 92/77/ΕΚ, για να ενσωματωθεί τελικά στην Οδηγία για το ΦΠΑ (2006/112/ΕΚ), αποτελώντας εφεξής μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου. Άρα λοιπόν διαθέτουμε ήδη στα χέρια μας ικανό νομικό “οπλοστάσιο” για να στηρίξουμε τη διατήρηση του παρόντος καθεστώτος, το οποίο δεν δόθηκε ως “χάρισμα” στους νησιώτες, αλλά ως αναγκαίο αντιστάθμισμα στο υψηλό μεταφορικό κόστος και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά μας.

Τα δύο Μνημόνια περιλαμβάνουν ρητά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά. Ειδικότερα το Μνημόνιο 2, περιλαμβάνει ειδική ανάλυση στις σελ. 46-47 και ορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του μέτρου ως τον Ιούνιο του 2012. Και γι” αυτό το λόγο έχουν σοβαρές ευθύνες οι βουλευτές Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σήμερα δηλώνουν υποκριτικά την εναντίωσή τους στην εξίσωση του ΦΠΑ, αλλά την προηγούμενη Κυριακή υπερψήφισαν αυτή τη συμφωνία και καταδίκασαν τα νησιά σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και υποβάθμιση."

Τώρα, το ότι δεν τολμούσαν να το  εφαρμόσουν, δεν τους κάνει περισσότερο έξυπνους, μάλλον το αντίθετο, γιατί εκτός από το Google δεν το ξέχασε επίσης ούτε το Σόι του μπλε... που από τον προηγούμενο Αύγουστο, και για αυτόν τον λόγο, σταμάτησε τη χρηματοδότηση. Κάπως έτσι, βρήκε ολόκληρο το Σόι του μπλε, μπροστά του σύσσωμο ο Alexis, που μετά από όλο αυτό που ζήσαμε και εμείς μαζί, συνθηκολόγησε...

Ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα από όλους, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα, εν όψη της νέας διαπραγμάτευσης που ξεκινάει. Θα μπορούσαν πιστεύω οι πολιτικοί του Αιγαίου, αν τους ενδιέφερε πραγματικά το θέμα, αντί να αναλώνονται σε κορώνες για εσωτερική κατανάλωση, για τις οποίες τους βεβαιώνω πως δεν δίνει κανένας σημασία πια, να προτείνουν οι ίδιοι να καταργηθεί το μειωμένο ΦΠΑ σήμερα. Ναι, σήμερα - αλλά με αντάλλαγμα, ταυτόχρονα όλα τα πάγια δικαιώματα μας π.χ Μεταφορικό ισοδύναμο, γιατροί στα νησιά, ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, κλπ κλπ... και έτσι, με αυτόν το τρόπο, θα δεχθούμε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά - ελπίζω τελευταία, τις υπηρεσίες που δεν έχουμε... Αν και πιστεύω πως είναι αργά, αλλά όχι εντελώς, αν δεν μπορούν να το κάνουν οι πολιτικοί που έλεγα, ας σταματήσουν τουλάχιστον τις φλυαρίες και ας αφήσουν κάποιους άλλους να κάνουν την δουλειά τους, και αν δεν μπορούν να βοηθήσουν, ας κατεβάσουν τουλάχιστον το δάκτυλο...και το θράσος τους.



Ακάλυπτος