Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

James Dean

“Να θυμάσαι:Η ζωή είναι μικρή, σπάσε τους κανόνες -φτιάχτηκαν για να σπάσουν.
Συγχώρα γρήγορα, φίλα αργά, αγάπα αληθινά, γέλα ανεξέλεγκτα και ποτέ μη μετανοιώσεις για κάτι που σε κάνει να χαμογελάσεις.
Τα σύννεφα είναι ασημένια και το ποτήρι είναι μισογεμάτο -αν και δεν θα βρείς στον πάτο τις απαντήσεις.

Μη στενοχωριέσαι για μικροπράγματα, είσαι αυτό που έμελλε να είσαι. Χόρευε σαν να μη σε βλέπει κανένας, αγάπα σαν να είναι το μόνο που ξέρεις να κάνεις, ονειρέψου σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, ζήσε σαν να ήταν να πεθάνεις σήμερα.”
James Dean

Ικονική φιγούρα των πρώτων εφηβικών μου χρόνων, σύμβολο της απογοητευμένης και επαναστατημένης μεταπολεμικής νεολαίας.  Η μυθική σχεδόν φήμη του που κρατά μέχρι σήμερα οφείλεται σε τρία μόνο έργα : “Επαναστάτης χωρίς αιτία”, “Ανατολικά της Εδέμ¨, “Ο Γίγας”.  Είναι ο πρώτος που του απονεμήθηκε το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού μετά θάνατον και παραμένει ο μόνος με δυο μεταθανάτιες προτάσεις. Το 1999, το American Film Institute τον κατέταξε 18ο καλύτερο άνδρα ηθοποιό, στα τελευταία 100 χρόνια.
Ο James Dean, γι αυτόν μιλάμε,  πέθανε μια μέρα σαν και σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 1955.  Θέλοντας να επιστρέψει στην “απελευθερωτική προοπτική” των αγώνων αυτοκινήτου κατευθυνόταν με την αγαπημένη του Porsche προς το Σαλίνας της Καλιφόρνια για να μετάσχει στους εκεί αγώνες.  Προσπαθόντας να προσπεράσει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, συγκρούσθηκε μετωπικά με ένα που ερχόταν απο την αντίθετη κατεύθυνση. Η Porsche έκανε τούμπα στον αέρα και προσγειώθηκε στους τροχούς της σ’ ένα χαντάκι.  Ο James Dean ανασύρθηκε νεκρός.  Ήταν 24 ετών.

pavlidiscartoons.com/blog