Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Φωτογραφικά και άλλα παραδείγματα

- Είμαι σίγουρος,  φίλε,  πως έχεις γνωρίσει άτομα που σου μιλάνε ώρες ολόκληρες  χωρίς να σου λένε τίποτα ή που προσπαθούν να σε οδηγήσουν με τα λόγια τους εκεί που θέλουν αυτοί και να είναι και όλες οι «πλευρές» ευχαριστημένες. Αν έχει αυτά τα δύο χαρίσματα, τότε σίγουρα θα κάνει καριέρα πολιτικού ή φωτογράφου.

- Τώρα αυτό δεν το κατάλαβα…
- Να, ας πούμε για παράδειγμα, έρχεται κάποιος και  σου λέει πως τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στα νησιά υπήρχε μια γραμμή η οποία ήταν μάλιστα χαρακτηρισμένη και ως  «γραμμή δημόσιας υπηρεσίας».
- Και; Ψέματα είναι;
- Όχι, ψέματα δεν είναι, αλλά αυτή η αλήθεια είναι μισή, γιατί δεν σου λέει το χρόνο που σταμάτησε, όπως επίσης και με ποια κυβέρνηση διεγράφη αυτή η γραμμή.
- Καλά, λεπτομέρειες.
- Σωστά λεπτομέρειες, σημαντικές όμως.  Ας σου πω ένα άλλο τυχαίο παράδειγμα, για να καταλάβεις. Έρχεται τώρα κάποιος άλλος και σου λέει γιατί  δημιούργησες αυτήν την γραμμή τώρα που αφορά  ένα-δύο νησιά  και δεν κάνεις την άλλη  που να αφορά τέσσερα…
- Σωστό και αυτό.
- Σωστό και αυτό, αυτό που δεν σου λέει όμως είναι ότι η μία γραμμή με την άλλη δεν έχουν καμία σχέση, άσε που δεν δημιουργήθηκε τώρα, αλλά υπήρχε από παλιά. Γιατί άραγε δεν αναρωτήθηκε για τις τόσες και τόσες επιδοτούμενες  δωδεκανησιακές γραμμές, μικρές μεγάλες,  με χαρακτηριστικά πλοίων που «ενδέχεται» (αχ  πώς μου αρέσει αυτό το ενδέχεται ) να φωτογραφίζουν τόσες και τόσες συγκεκριμένες επιλογές. Μα είμαι σίγουρος πως το αναφέρει τυχαία και αυτό. Όπως κι εγώ.
- Δεν κατάλαβα τίποτα...
- Δεν βαριέσαι, έτσι και αλλιώς ενδέχεται να ήταν ένα ακόμα τυχαίο φωτογραφικό παράδειγμα.



Ακάλυπτος