Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Κάτι για τον Τάσο, κάτι για εμάς.

Τι να γράψω τώρα… τέσσερα χρόνια μετά και η απουσία αντί να μειώνεται γίνεται εντονότερη. Ναι, η αλήθεια είναι  Άνθρωποι σαν και τον Τάσο  λείπουν περισσότερο σήμερα, από ό, τι ίσως στην εποχή του. Γιατί ο Τάσος, ως γνωστόν, ήταν πολλά χρόνια μπροστά. Και δεν λείπει μόνο από την Τήλο.


Σήμερα περισσότερο λείπει από την Ελλάδα. Σήμερα που φαίνεται δυστυχώς όλα όσα πίστευε να χάνουν την μια μάχη μετά την άλλη. Δεν ξέρω όμως πόσοι βλέπουν επίσης πως αυτός ο πόλεμος στο τέλος δεν θα χαθεί. Και δεν θα χαθεί γιατί είχε δίκιο. Για πολλοστή φορά....

Το μεγαλύτερο του έργο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και είναι ο ¨ενεργός¨ πολίτης. Ένας πολίτης που δεν χρειάζεται να είναι στο κέντρο για να πετύχει τα όνειρά του. Που για να πετύχει τα όνειρα του πρέπει να δουλέψει ομαδικά. Αυτό το έργο δεν θα το πάρουν ποτέ από την Τήλο. Δεν θα το πάρουν ποτέ από τον Τάσο! Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά και θα δείτε τον Τάσο, θα δείτε τον ενεργό πολίτη. Θα τους δείτε στο πώς χειρίζεται η Τήλος το προσφυγικό, στο πώς χειρίζεται το ενεργειακό, στο πώς κάποιοι επαγγελματίες σε ένα μικρό νησί παλεύουν να δείξουν τον δρόμο για μια υγιή ανάπτυξη.
Ναι, είχε δίκιο!  



Ακάλυπτος