Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Τήλος απούσα από το ¨Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής¨

Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που ενοχλήθηκε από την είδηση πως από το «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», που ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ, απουσιάζει η Τήλος.
Πρόκειται για ένα έργο που στηρίζεται στο Δημόσιο Δίκτυο Δεδομένων ΣΥΖΕΥΞΙΣ και περιλαμβάνει 43 μονάδες τηλεϊατρικής, οι οποίες ενώνουν κέντρα υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της περιφέρειας.

Κάθε μονάδα τηλεϊατρικής αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα που αναμεταδίδουν ζωντανά τις ενδείξεις των εξετάσεων. Τίποτα το άγνωστο για εμάς δηλαδή.

Και όχι, δεν ενοχλούμαι που η Τήλος είναι απλά έξω, έτσι και αλλιώς το ότι είναι 43 οι μονάδες σημαίνει πως πολλά ακόμα νησιά δεν συμμετέχουν σε αυτό. Αλλά κοιτώντας τον χάρτη που κυκλοφόρησε  δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε έστω και συμβολικά να συμπεριλάβει  στο πρώτο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής» το πρώτο νησί που εφάρμοσε ολοκληρωμένα την τηλεϊατρική στην Ελλάδα, και που έτσι όπως πάει σε λίγο θα κινδυνεύει να είναι και το μοναδικό που δεν θα έχει. Τώρα θα μου πείτε όλα τα ΄χαμε, οι συμβολισμοί μας μαράνανε, και δεν θα έχετε και άδικο. Αλλά ούτε και εγώ...νομίζω.



Ακάλυπτος